ME-jahti

Suurmestaruusajo on St Michel -lauantain perinteikäs herkkupala

Jo yli 60-vuotisen historian omaava kylmäveristen Suurmestaruusajo on Mikkelin St Michel -lauantain päälähtö. Kilpailu on tällä kertaa erityisen tasokas ja jännittävä, sillä mukana peräti neljä aiempaa Suurmestaria Evartti, Välkyn Tuisku, Camri ja Jokivarren Kunkku, mutta tämän vuoden kuumimmat suomenhevosnimet ovat olleet tähän asti Lissun Eerikki ja H.V. Tuuri (kuvassa).

Puumalan ori Lissun Eerikki sijoittui vuosi sitten Evartin jälkeen toiseksi ja hallitsi suvereenisti alkukauden kovimpia lähtöjä ottaen kuusi peräkkäistä voittoa. Juhannuksena Pekka Luukkosen valmennettava sortui alkulaukkaan Härmässä, mutta on kotiradalla valmis ottelemaan taas voitosta.

Toinen kotiradan ässä kisassa on Camri, joka jaksaa yhä viisitoistavuotiaanakin kisata nuorempiaan vastaan tuloksekkaasti. Savonlinnalaisori löi kesäkuussa Mikkelissä ällikällä karattuaan johtopaikalta vastustajiltaan 1.13-vauhtisella 500 metrin vedolla, joka on kaikkien aikojen nopein kylmäverihevosen tekemä loppuriuhtaisu.

Ylempää Savosta saapuvan H.V. Tuurin huimat suoritukset eivät aivan riittäneet norjalaisen Odd Heraklesin kukistamiseen Solvallassa ja Härmässä, mutta lauantaina Mikkelissä oriilla on mahdollisuudet voittaa ensimmäistä kertaa jotain todella suurta.

Suurmestaruusajon voittajaa odottaa 20 000 euron palkinto. Kilpailu ravataan lauantain 12. lähtönä klo 17.02. Viime vuonna Suurmestariksi loimitettiin Evartti rataennätysajalla 1.19,4.

 

Suurmestaruuden hevosesittelyt

 

kuva: Hippos / Juho Hämäläinen

 

ME-jahti