ME-jahti

St Michel 2022

1 Run For Royalty (Suomi)

kasvattaja: Kinttulan Kartano

omistaja: Kinttulan Kartano

valmentaja: Pekka Korpi

ohjastaja: Janne Korpi

hoitaja: Jenina Hamari

Vuoden 2017 Kriterium-voittaja palasi vaikeiden vuosien jälkeen huipulle viime kaudella Pekka Korven valmennuksessa ja tämä vuosi on ollut vielä parempi. Suur-Hollola -ajon keulapaikalta Janne Korven ajamana vienyt ori oli mukana myös vuoden takaisessa St Michel -ajossa, jossa se venyi vaativan juoksun päätteeksi neljännelle sijalle ennätyksellään 1.10,6. Merkit viittaavat siihen, että tulos paranee sunnuntaina entisestään.

2 Esprit Sisu (Ruotsi)

kasvattaja: Sisyfos Breeders AB

omistaja: Aac Nybrostrand Invest AB & YTAAB AB

valmentaja: Daniel Wäjersten

ohjastaja: Daniel Wäjersten

hoitaja: Camilla Björk

Esprit Sisun nousu Ruotsin kovimpiin sarjoihin on kulkenut 75-divisioonien kautta. Läpimurto eliittiin tapahtui viime kesänä ja erityisesti syksyllä sen oltua kotiradan Sundsvall Open Trotissa toinen ja voitettuaan sen jälkeen STL Openin. Nuoren ja nousevan valmentajan Daniel Wäjerstenin suojatilta voidaan odottaa Mikkelin maililla paljon, sillä ruunan vire vaikuttaa paremmalta kuin kevään Seinäjoki Racen aikoihin. Ennätys 1.10,4 pyörähtää uusille sekuntiluvuille?

3 Mister Hercules (Ruotsi)

kasvattaja: Ecurie Jean-Pierre Barjon

omistaja: Stall Zet

valmentaja: Daniel Redén

ohjastaja: Örjan Kihlström

hoitaja: Ninni Gardelin

Mister Herculesin parin miljoonan kruunun tienestejä sekä kolme- että neljävuotiaana Ruotsissa voi pitää kovana suorituksena, kun muistetaan minkälainen ikäluokka Calgary Gamesin johdolla on, ja ettei ori itsekään ollut aina parhaimmillaan. Breeders’ Crown -voitto huipensi viime kauden ja tämä vuosi alkoi vakuuttavilla otteilla. Östersundin tulikaste vanhempia hevosia vastaan pilaantui laukkaan, joten St Michel -ajossa on nyt uusi mahdollisuus tehdä läpimurto huipulle.

4 Next Direction (Suomi)

kasvattaja: Jalohepo Oy

omistaja: Team Look The Winners

valmentaja: Timo Hulkkonen

ohjastaja: Hannu Torvinen

hoitaja: Annaleena Peippo

Next Direction on ollut kotimaisista nimistä St Michel -ajon kestomenestyjä. Huikeimpana mielessä on tietysti kahden vuoden takainen voitto absoluuttisella Suomen ennätyksellä 1.08,9 uusitulla kaviouralla. Viime kesänä lähimmäs Face Time Bourbonia päässyt ruuna aloitti kuluvan vuoden hieman vaatimattomasti, mutta viimeistään Killerin Eliitin voittojuoksu kuolemanpaikalta rataennätyksellä osoitti Leppävirran ruunan olevan jälleen huippulyönnissä.

5 Global Withdrawl (Suomi)

kasvattaja: Global Farm AB

omistaja: Kokkolan Auto-Center Oy

valmentaja: Matias Salo

ohjastaja: Santtu Raitala

hoitaja: Aada Salo

Global Withdrawlilta löytyy synnyinmaastaan Ruotsista reilusti meriittejä ikäluokkatasolta, mm. Elitloppetin kolmevuotiseliitin ja E3-revanssin voitto. Ura Suomessakin alkoi viime vuonna voitokkaasti, mutta kovimpaan lämminverikärkeen murtautuminen on tapahtunut vasta kuluvalla kaudella. Eliitin kakkonen kiri Härmän maililla voittajaksi leikaten samalla puoli sekuntia ennätyksestään. Mikkelissä 1.10-raja voi jo alittua.

6 Makethemark (Ruotsi)

kasvattaja: AB NIAN

omistaja: Stall NIAN

valmentaja: Petri Salmela

ohjastaja: Ulf Ohlsson

hoitaja: Anne Raatikainen

Makethemark on mukana St Michel -ajossa jo kolmannen kerran. Aiemmat visiitit ovat olleet menestyksekkäitä, sillä vuonna 2019 tuli komea täysosuma ja kaksi vuotta sitten ori oli ennätyksellään 1.09,3 kisan kolmas. Kahdella viime kaudella Petri Salmelan valmennettava ei ole yltänyt samanlaiseen lentoon, mutta viime startit ovat antaneet viitteitä paremmasta ja jossiteltavaakin on loppumatkan osalta jäänyt.

7 Zeudi AMG (Italia)

kasvattaja: Gianfranco Pozzobon

omistaja: Aldo Rondena

valmentaja: Alessandro Gocciadoro

ohjastaja: Alessandro Gocciadoro

hoitaja: Simone Basano, Soila Polsa

Kuten moni hevonen myös Zeudi AMG on muuttunut Alessandro Gocciadoron valmennuksessa hyvästä huipuksi. Voittoja toki tuli ennenkin, mm. Lotterian lohdutusfinaali viime lokakuussa, mutta kolme pohjoismaista starttia ovat olleet tammalta erinomaisia. Elitloppet-lauantain pronssifinaalissa vastustajilta karannut italiainen puhkaisi jo Oslossa 1.10-rajan. Viidennen kerran peräkkäin eri maassa kilpaileva tamma on St Michel -ajon jokeri.

8 Chapuy (Ruotsi)

kasvattaja: Tommy Persson

omistaja: Björn Wedenberg

valmentaja: Åke Lindblom

ohjastaja: Åke Lindblom

hoitaja: Heidi Forsgren

Chapuyn tavaramerkki on ollut läpi uran räjähtävä lähtönopeus, eikä värikäs ja optimistinen ohjastaja Åke Lindblom ole jättänyt sitä tilaisuuden tullen käyttämättä. Ruuna ei ollut ikäluokkatähti, vaan se on punnertanut kaksinkertaiseksi kruunumiljonääriksi 75-divisioonien kautta. Uran parhaat suoritukset ovat juuri mailin matkalta, 1.10-rajan se on puhkaissut kahdella edellisellä kaudella. Viime startin perusteella Mikkelissä voi olla luvassa kolmas 1.09-alkuinen tulos.

 

St Michel-ajon voittaja palkitaan 80 000 eurolla. Uudesta rataennätyksestä on luvassa lisäksi 10 000 euron bonus.

 

kuvat:

Mister Hercules ja Chapuy: TR Bild / Lars Jakobsson
Zeudi AMG: TR Bild / Lena Emmoth
Run For Royalty ja Esprit Sisu: Hippos / Juho Hämäläinen
Global Withdrawl: Hippos / Maisa Hyttinen
Next Direction ja Makethemark: Hippos / Ida Laine

ME-jahti