ME-jahti

St Michel 2021

1 Vitruvio (Italia)

Italialaisori löi läpi pohjoismaiseen ravitietoisuuteen voittamalla kaksi vuotta sitten Oslo Grand Prix’n Jorma Kontion ajamana hurjalla suorituksella ja kaksikon yhteistyö tuotti heti perään toisen arvokkaan ykkössijan Jarlsbergissa 다운로드. Viime kaudella ori kävi voittamassa Kouvolan Kymi GP:n, mutta kuluva kausi on ollut tähän asti ohdakkeisempi. Kuun alussa montéa testatessaan Alessandro Gocciadoron valmennettava olisi jo tehnyt kovan suorituksen ilman viime metreillä tullutta laukkaa 다운로드.

2 Evaluate (Ruotsi)

Stefan Melanderin ”Amerikan-löytöihin” lukeutuva ori kisasi kolmevuotiaana synnyinmaansa kovimmissa lähdössä sijoittuen mm 다운로드. Hambletonian-finaalissa viidenneksi. Nelivuotiskausi Ruotsissa tuotti yli 1,5 miljoonan kruunun tienestit, mutta avoimella tasolla menestys ei ole vielä ollut toivottua, vaikka viime talvena kultadivisioonavoitto tulikin 지금은맞고그때는틀리다 다운로드. Reima Kuislan omistukseen siirryttyään ori teki visiitin Suomeenkin, mutta palasi melko nopeasti takaisin Melanderille ja teki täydellä matkalla mainion tuloksen heinäkuun alussa Färjestadissa 제플린 다운로드.

3 Seismic Wave (Ruotsi)

Timo Nurmoksen Pohjois-Amerikasta hankkima ruuna kulki jo kolmevuotiaana synnyinmaassaan mailin huimasti 08,5-vauhtia, joten odotukset Euroopassakin ovat olleet kovat 다운로드. Pienehköllä voittosummalla Ruotsiin saapunut jenkki pääsikin aloittamaan 75-divisioonista, joista se saalistikin seitsemän täysosumaa. Elitloppetissa onnistumista ei vielä tullut, mutta Kymi GP:n kolmossija antoi jo viitteitä, että lopullinen läpimurto ykköstasolle on tapahtumassa 철혈남아 다운로드.

4 Next Direction (Suomi)

Sekä Suomen ennätyksen että Mikkelin rataennätyksen uusille sekuntiluvuille 08,9-voittotuloksellaan vuosi sitten siirtänyt ruuna sijoittui toukokuun Finlandia-ajossa toiseksi, mutta keskikesä on viime kauden tapaan sujunut sijoituksellisesti vaisummin 제국소녀 다운로드. Jo monissa kansainvälisissä lähdöissä kärkitaistossa nähty kaksinkertainen Suomen mestari on kuitenkin valmis puolustamaan viime vuoden St Michel -voittoaan 다운로드.

5 Billie de Montfort (Ranska)

Euroopan raviratojen todellinen teräslady on kilpaillut huipputasolla kaksivuotiaasta lähtien ja jaksaa yhä kymmenen ikäisenäkin 암살 다시보기 다운로드. Uran arvokkain ykkössija tuli viime vuoden lopulla Milanon Premio Delle Nazionissa ja tältä vuodeltakin plakkarissa on jo arvovoitto Torinosta sekä kovalla tuloksella Elitloppet-viikonlopun tammaeliitin ykkönen Solvallasta. Kouvolan Kaikko Memorialin voitto alla Mikkeliin saapuva ranskalaistamma on kilpaillut pitkällä urallaan peräti kymmenessä eri maassa.

6 Run For Royalty (Suomi)

Neljän vuoden takaisen Kriterium-voittajan ura ei ole jatkunut sittemmin aivan suoraviivaisemmalla tavalla huipulle, mutta nyt seitsemänvuotiaana Pekka Korven talliin siirryttyään ori on murtautunut kotimaiselle huipulle. Keväällä tuli jo voitto Oulun Number Onessa, eikä jättipotti parin viikon takaisessa Suur-Hollola-ajossakaan jäänyt kovin kauas. Ennätys kirjattaneen ehjällä juoksulla sunnuntain jälkeen aivan uudelle tasolle.

7 Face Time Bourbon (Ranska)

Maailman tämän hetken ykkösravuri oli tähti jo vieraillessaan Vermon UET Grand Prix’ssa toissa syksynä ja ilmiö vain vahvistui oriin oltua ikätovereihinsa nähden jo silloin kuin eri planeetalta. Sittemmin kahden Prix d’Amerique -voiton myötä kuusivuotias on saavuttanut paikkansa suurten joukossa historiallisestikin. Kesäkuun lopussa syntyi tauolta heti ME-tulos, joten edellytykset St Michel -ajossa ovat olemassa suoritukselle, jota ei Suomessa, eikä ehkä koko maailmassakaan ole ennen nähty.

8 Grainfield Aiden (Suomi)

Grainfield Aiden ei yltänyt vielä nuorena mainetekoihin ja läpilyönti isompiin otsikoihin tapahtuikin ensin Ruotsissa, jossa ruuna on talvehtinut valmentajansa Hannu Korven kanssa jo kolmena vuonna. Erityisesti toissa talven peräkkäiset 75-voitot ja tiivis starttirytmi nostivat suomalaisen ”panssarivaunun” pinnalle. Tältä vuodelta plakkarissa ovat Suomesta jo Kultaloimen ja Härmän juhannusmailin arvokkaat ykkössijat.

 

St Michel-ajon voittaja palkitaan 80 000 eurolla. Uudesta rataennätyksestä on luvassa lisäksi 10 000 euron bonus.

 

kuvat: Terhi Piispa-Helistén

ME-jahti