ME-jahti

St Michel 2019

St Michel -ajon osallistujat 2019

 


Bucks To Burn (Ruotsi)

 

kasvattaja Julinus AB & PTI Förvaltning AB, omistaja SRF Stable, valmentaja Daniel Redén, ohjastaja Daniel Olsson

Daniel Redénin tallista Mikkeliin saapuva nouseva nimi voitti reilun kuukauden sisään kaksi kovatasoista 75-finaalia ja haistelee nyt ensimmäistä kertaa avoimen luokan menoa. Elitloppet-viikonloppuna ruuna paranteli ennätyksensä 1.11,6 lukemiin täydellä matkalla, joten maililla on lupa odottaa vielä tuntuvaa kohennusta. Rattaille hyppäävä Daniel Olsson on voittanut kaikki kolme ajamaansa kisaa sen kanssa.

 


Cameron Evo (Suomi)

 

kasvattaja Suvelan Talli, omistajat Team KM Hästfarm & Iivo Niskanen & Jethro Rostedt & Arvo Ylitalo, valmentaja Harri Koivunen, ohjastaja Olli Koivunen

Ikäluokkalähdöissä hyvin menestynyt ori on ponnistanut 5-vuotiaana suoraan kansalliselle huipulle. Harri Koivusen talliin keväällä siirryttyään suunta on ollut koko ajan vahvasti nousujohteinen ja ilman harmittavaa loppusuoran laukkaa Suur-Hollola-ajon finaalissa tilipäivä olisi ollut jo viime kerralla. Nyt Iivo Niskasen, Jethro Rostedtin ja kumppanien omistamalle menijälle tarjoutuu tilaisuus nopeaan revanssiin.

 


Chief Orlando (Suomi)

 

kasvattajat Stein Grödem & Jim B. Kartevoll, omistajat Kari Ala-Röyskö & Esa Himanen, valmentaja Tapio Mäki-Tulokas,
ohjastaja Santtu Raitala

Reilu vuosi sitten Norjasta Suomeen saapunut ori on lyönyt tällä kaudella läpi aina kansainväliselle huipulle saakka. Jo viime syksynä Tapio Mäki-Tulokkaan suojatti nappasi arvokkaat voitot Turun 5-vuotiskisasta ja Solvallan hopeadivisioonafinaalista. Kuluvalla kaudella vauhti on vain kiihtynyt. Sweden Cupin kakkossija johtavan rinnalta 1.09,8-tuloksella oli huippusuoritus, samoin Kaustisen rataennätys keulasoololla viime kerralla.

 


Disco Volante (Ruotsi)

 

kasvattaja Jan Johansson, omistaja Stall Courant AB, valmentaja Stefan Melander, ohjastaja Kevin Oscarsson

Stefan Melanderin tallissa 4-vuotiskaudesta lähtien ollut ruuna ei kuulunut nuorempana ikäluokan kovimpiin nimiin ja nousu huipulle on tapahtunut vasta 75-karusellin kautta. Napolin Lotterian kakkossija vappuna toi paikan Elitloppetiin, mutta hankalat olosuhteet pilasivat herkän ruunan kisan Solvallassa. Juhannuksena Kalmarissa se väänsi hyvin johtavan rinnalta ja viime lauantain Årjängin 10-rajan puhkaisu oli myös positiivinen, sillä takarivi ja märkä rata eivät suosineet.

 


Makethemark (Ruotsi)

 

kasvattaja AB Nian, omistaja Stall Nian, valmentaja Petri Salmela, ohjastaja Ulf Ohlsson

Petri Salmelan valmentama ruotsalaisori sai mainioista otteista huolimatta odottaa ensimmäistä todellista täysosumaa 5-vuotissyksyyn saakka, jolloin se kiri vastustamattomasti Jubileumspokalenin ykköseksi Solvallassa. Määrätietoinen työ on nostanut sen tällä kaudella aivan absoluuttiselle huipulle. Elitloppetista oli tuliaisina kolmossija, vaikka kiritilat eivät auenneetkaan. Jarlsbergin kisassa heinäkuun alussa kiri kantoi toiseksi ja Mikkelissä on lupa odottaa vielä parempaa.

 


Next Direction (Suomi)

 

kasvattaja Jalohepo Oy, omistaja Team Look The Winners, valmentaja Timo Hulkkonen, ohjastaja Iikka Nurmonen

Katkonaisen viime kauden jälkeen Timo Hulkkosen valmentama ruuna nousi keväällä Suomen ykkösnimeksi oltuaan Finlandia-ajossa Readly Expressin takana toinen ja saatuaan sen myötä paikan Elitloppetiin. Solvallassa ärhäkkä kiri nosti sen finaaliin, josta tuloksena oli vaiheikkaiden tapahtumien jälkeen kuudes sija. Kymi GP:ssä se venytti johtopaikalta tasaisessa rintamassa toiseksi ja osoitti viimeksi Kaustisen kirillään kunnon olevan mallillaan.

 


Pastore Bob (Ruotsi)

 

kasvattaja Robert Stejdahl, omistajat KM Hästfarm i Holm AB & Rolkur Inv. AB, valmentaja Johan Untersteiner, ohjastaja Mika Forss

Johan Untersteinerin käsistä viime vuonna rahasarjoista aina ykköstasolle saakka ponnistanut ruuna onnistui voiton arvoisesti Finlandia-ajossa ja tarjosi St Michelissä Heavy Soundille kovan vastuksen sijoittuen toiseksi tuloksella 1.09,6. Kuluva vuosi on sujunut ailahtelevasti, mutta plakkarissa on kakkossija kevään Seinäjoki Racesta. Visbyn viime suorituksen perusteella tuulennopean 6-vuotiaan kunto on hyvä.

 


Ranch Kelly (Suomi)

 

kasvattaja Katri Rantala, omistaja Kelly’s Team, valmentaja Anne Luttinen, ohjastaja Hannu Torvinen

Upean uran tehnyt tamma nousi viime vuonna aivan uudelle tasolle voittaen mm. Suur-Hollola-ajon ja Suomen mestaruuden. EM-kakkonen hurjasteli vuosi sitten Mikkelissä tammatähdeksi ennätyksellään 1.09,7 ja kilpailee nyt vihdoin ensimmäistä kertaa itse St Michel-ajossa. Lahden suoritusten perusteella kunto on taas uomissaan ja Anne Luttisen silmäterä on valmiina pistämään parastaan kotiyleisön edessä.

 

 

Kuvat:
Chief Orlando, Next Direction: Hippos / Hanna Laakso
Bucks To Burn, Cameron Evo, Disco Volante, Makethemark, Pastore Bob, Ranch Kelly: Sukuposti / Terhi Piispa-Helisten

ME-jahti