ME-jahti

St Michel 2023

 

1. Mask Off (Suomi)

kasvattaja: Stall Minde

omistaja: Stall Minde

valmentaja: Tapio Perttunen

ohjastaja: Tapio Perttunen

hoitaja: Pinja Kalenius

Tapio Perttusen ässä St Michel -ajoon on nousevaan lämminverikaartiin kuuluva Mask Off. Hambon 3-vuotiaana voittanut ori on vielä suurelle yleisölle tuntemattomampi nimi, mutta menestynyt kuitenkin nousujohteisesti koko uran ajan. Alkukesällä kolmen voiton putken ravannut hevonen ei menestynyt Suur-Hollola-ajossa odotetusti, mutta pääsee hakemaan revanssia nyt otollisista asemista.

2. Henry Flyer Sisu (Ruotsi / Suomi)

kasvattaja: Sisyfos Breeders AB

omistaja: Kurttio Matti & T, Alapuranen J & S

valmentaja: Petri Salmela

ohjastaja: Mika Forss

hoitaja: Anne Raatikainen

Makethemarkilla neljä vuotta sitten St Michel -ajon voittanut Petri Salmela on saanut talliinsa uuden nimen, jolla on sanansa sanottavanaan ykköstason kisoissa. Jo 4-vuotiaana 09,6-tuloksen mennyt Henry Flyer Sisu hakee vielä kauden avausvoittoaan, mutta Härmässä liippasi jo läheltä ruunan ahdisteltua Hierro Bokoa lopussa.

3. Run For Royalty (Suomi)

kasvattaja: Kinttulan Kartano

omistaja: Kinttulan Kartano

valmentaja: Pekka Korpi

ohjastaja: Antti Teivainen

hoitaja: Jenina Hamari

Riemukkaan kotivoiton viime vuoden St Michel -ajossa ravannut ori aloitti kuluvan kauden heti Helsinki-ajon voitolla ja puolusti heinäkuun alussa vuoden takaista Suur-Hollola-täysosumaansa parhaalla mahdollisella tavalla. Legendaarisen Pekka Korven käsissä Suomessa syntyneiden ykköstykiksi noussut 9-vuotias on valmis puolustamaan voittoaan Mikkelin vauhtimaililla.

4. Mellby Jinx (Ruotsi)

kasvattaja: Mellby Gård AB

omistaja: Mellby Gård AB

valmentaja: Daniel Wäjersten

ohjastaja: Daniel Wäjersten

hoitaja: Ida Edin

Jo 2-vuotiaana Ruotsin suurimman kilpailun, Uppfödningslöpningin, voittanut ruuna kasasi seuraavalta kaudeltakin mojovan tilin, mutta viime vuosi oli tuloksellisesti vaisu. Uusi kevät tuntuu koittaneen 5-vuotiaalle Daniel Wäjerstenin käsiin siirryttyään ja alkukaudelta plakkarissa on jo useampia mainioita suorituksia Ruotsin eliittiä vastaan tuoreimpana Norrbottens Stora Prisin kolmossija Bodenissa.

5. Hierro Boko (Suomi)

kasvattaja: Boko Stables Holland B.V.

omistaja: Fire-Talli & Toni Sarkama

valmentaja: Hannu Korpi

ohjastaja: Santtu Raitala

hoitaja: Eetu Salmi

Huiman kauden tehnyt ruuna on ehtinyt lyödä läpi jo kansainvälisissäkin ympyröissä voitettuaan talven merkittävimmän avoimen luokan kisan Ruotsissa ja Oslo GP-päivänä Norjassa. Kotimaan suurimmissa kisoissa kaikki ei ole vielä ollut Hannu Korven suojatin puolella, mutta Härmän ja Kaustisen ykkössijat väkivahvoilla suorituksilla viittaavat siihen että Mikkelissä kaikki on kovasta vastuksesta huolimatta mahdollista.

6. Hail Mary (Ruotsi)

kasvattaja: Jörgen Sjunnesson & Holger Gustavsson

omistaja: Stall Mary AB med flera

valmentaja: Daniel Redén

ohjastaja: Örjan Kihlström

hoitaja: Jenny Sundin

Ensimmäistä kertaa Ruotsin ulkopuolella kilpaileva ori on ollut otsikkohevonen uran alusta asti, sillä nuoruusvuodet olivat lähes pelkkää voittokulkua Derby mukaan lukien. Viime kaudeksi Daniel Redénin valmennukseen siirtynyt hevonen ylsi heti toiseksi Elitloppetissa ja oli finaalissa mukana tänäkin vuonna. Jo viidesti urallaan 1.09-alkuisen tuloksen ravannut 7-vuotias saavutti ensimmäisen suurvoittonsa vanhempana hevosena kesäkuun Jämtlands Stora Prisissä. Suomen-debyytti voi olla heti voitokas.

7. Bengurion Jet (Italia)

kasvattaja: Az. Agr. Toniatti Giacometti S.S., m f

omistaja: Le Siepi Horse Racing S.R.L.S.

valmentaja: Alessandro Gocciadoro

ohjastaja: Alessandro Gocciadoro

hoitaja: Maiju Petriläinen

Italialaisori löi itsensä läpi ravimaailmantietoisuuteen kertarysäyksellä räväyttämällä 4-vuotiaana Jägersron kesäillassa soolojuoksulla uskomattoman 08,8-tuloksen. Odotukset Alessandro Gocciadoron valmennettavaa kohtaan ovat olleet siitä lähtien suuret ja kuluva kausi onkin niitä täyttänyt. Seinäjoki Racen kolmonen ja Finlandia-ajon kakkonen pääsi voittajaesittelyyn Sweden Cupin finaalin jälkeen Solvallassa. Seuraako jatkoa Mikkelissä?

8. American Hero (Suomi)

kasvattaja: Team AA

omistaja: Team AA

valmentaja: Pekka Korpi

ohjastaja: Pekka Korpi

hoitaja: Suvi Paloaho

Kotimaisessa kärkikaartissa paikkansa viime vuosina vakiinnuttanut ruuna voitti toissa kaudella sekä Suurmestaruuden että Suomen mestaruuden. Viime vuosi oli tuloksellisesti vaatimattomampi, mutta tuore Suur-Hollola-ajon kakkossija tallikaveri Run For Royaltyn takana lupaa taas enemmän. Nopea avaaja pystyy suotuisiin asemiin päästessään usein hyviin sijoituksiin.

 

 

St Michel-ajo ajetaan sunnuntain 16.7. kymmenentenä lähtönä klo 16.45. Voittaja palkitaan 80 000 eurolla ja uudesta rataennätyksestä on luvassa lisäksi 10 000 euron bonus. Tällä hetkellä rataennätys on 1.08,9.

 

kuvat:
American Hero, Bengurion Jet, Henry Flyer Sisu, Hierro Boko: Maisa Hyttinen
Hail Mary, Mellby Jinx: Terhi Piispa-Helistén
Mask Off, Run For Royalty: Juho Hämäläinen

 

ME-jahti