ME-jahti

Womanizer Mikkelissä 09,9a – kaikkien aikojen toiseksi kovin suomalaisaika

Jarno Kauhasen valmentama ja Tommi Kylliäisen ohjastama ruuna Womanizer hurjasteli sunnuntaina Mikkelissä yhden kaikkien aikojen suomalaisravureiden juoksuista. Voittoaika St. Michel-katselmuksessa oli 09,9a, jota kovempaa suomalaishevonen ei ole Suomen radoilla koskaan mennyt. Absoluuttinen SE on Brad de Veluwen 09,7a.

Ennätysmäisellä vauhdilla Mikkelin radalla liikkunut Womanizer avasi keulaan 08-avauksessa ja puolusti paikkaansa kilvanajossa rinnalle kiertänyttä Suprise Lordia vastaan, minkä myötä kierros mentiin 08,5-vauhdilla. Kärkipari kamppaili voitosta loppusuoralla tasapäin ja sisäradalla tsempannut Womanizer piti kivikovan haastajansa niukasti takanaan.

Ravikansan suuriin suosikkeikin lukeutuvan ”Nassen” voittoaika 09,9a/1600m on toiseksi kovin suomalaishevosen tulos kautta aikojen. Ruotsissa syntyneen, mutta Suomessa huippuhevoseksi nousseelle Womanizerille kymmenyksen hävinnyt Surprise Lord oli toinen ajalla 10,0a ja kolmanneksi kiri Amazing Soul ajalla 10,3a. Päätöspuolikas tultiin 13-vauhtia.

Kaikkien aikojen kovin suomalaishevosen juoksema tulos on Brad de Veluwen viime vuonna nelivuotiaana juoksema 09,7a Halmstadissa, joka on kilometrin ratojen nelivuotiaiden ME sekä absoluuttinen SE.

”Ihan mahtava aika. Nämä on kilvanajot ja kovaa mentiin koko matka. Olimme jo häviölläkin, mutta hevonen tsemppasi ja tiesi missä on maali. Tämän hevosen kanssa on ollut hienoja hetkiä”, Tommi Kylliäinen ihasteli.

Mikkelin raviradan pääkilpailu St Michel ravataan 14. heinäkuuta ja siihen kutsutaan mukaan 8 hevosta. Ykköspalkinto on tänä vuonna 70 000 euroa, jonka lisäksi maailmanennätyksen rikkoontumisesta maksetaan ylimääräinen 40 000 bonus.

”Hurjasta ajasta huolimatta kutsua ei vielä annettu, mutta Womanizer on erittäin vahva ehdokas mukaan Mikkelin kesän pääkilpailuun”, Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Kari Tiainen lupaili.

”Mietitään nyt yön yli.”

St. Michel-katselmus ensimmäinen palkinto oli 8 000 euroa.

Seuraava suomalainen kansainvälinen kilpailu ravataan kahden viikon päästä Kouvolassa, kun lauantaina 15.6. vuorossa on Kymi Grand Prix, jonka osallistujat julkaistaan ja lähtöradat arvotaan ensi viikon sunnuntaina 9.6. Riihimäen raveissa.

Mikkelin huippuolosuhteissa mentiin muutenkin todella kovaa. Astrid Wibb voitti enintään 50 000 euroa ansainneiden lähdön ajalla 10,7a ja Pihlajan Aaroni suomenhevosten ykkössarjan tuloksella 20,5a, joka on suomenhevosten kauden kärkitulos.

”Meitä ei harmita, että Pihlajan Aaroni on ruuna eikä siksi pääse mukaan kuninkuuskilpailuun. Jollei sitä olisi ruunattu, emme olisi nyt tässä”, valmentaja Margot West muistutti.

ME-jahti