ME-jahti

Uskomaton viikonloppu sai kruununsa – Hierro Boko hurjalla tuloksella St Michel -voittoon

Vuoden 2023 St Michel -viikonloppu oli yhtä huippusuoritusten tykitystä. Kaikki huipentui sunnuntain St Michel -ajoon, jossa suomalaistähti Hierro Boko huudatti kotiyleisöä ja voitti ällistyttävällä 08,3-ajalla. Samalla Mikkelin rataennätys ja Suomen ennätys parani peräti kuudella kymmenyksellä.

Ruotsalaisvieraat Mellby Jinx ja Hail Mary vastasivat päälähdön vauhdinpidosta ja avauskierros jäi taakse hurjassa 07,5-tahdissa. Toisella radalla tilannetta tarkkaillut Santtu Raitalan ajama Hierro Boko iski maalisuoralla mukaan voitto-otteluun ja ratkaisi lopulta voiton hyvissä ajoin. Viime metrit Suomen ykköskuski sai keskittyä suosionosoitusten vastaanottoon.

Voittajakehässä Raitala kehui vuolaasti Hannu Korven valmentamaa ja osaomistamaa ruunaa, jonka kausi on ollut kokonaisuudessaan uskomattoman hieno.
– Äärettömän nöyrä hevonen. Ennen lähtöä se hölkkäilee ja menee rauhassa, mutta sen aika on kun rahaa jaetaan.

Sunnuntain uroteosta Hierro Boko ansaitsi rataennätysbonuksen myötä 90 000 euroa.
– Se vaan venyy ja paukkuu. Hierro kestää mitä vaan, Korpi ihasteli.

Lauantain Suurmestaruuden tavoin myös St Michel -ajon tulostaso oli kokonaisuudessaan raju. Kuusi hevosta alitti maagisen 1.09-rajan joukossa suomalaiset Run For Royalty ja American Hero. Suosikki Hail Mary oli kisan toinen ennen italialaista Bengurion Jetia.

Uusi kilpailuennätys myös nelivuotiskisassa

Sunnuntain vauhtijuhla ei ollut pelkästään päälähdön varassa. Alessandro Gocciadoron Don’t Say Gar ravasi Eugen Pylvänäisen muistoajon voittajaksi johtavan rinnalta kilpailuennätyksellä 09,7. Corazon Combo oli keulasta toinen vain kymmenystä hitaampana.

Viisivuotiaiden Varsakunkku-finaali päättyi Rekilammen Saulin voittoon. Kotiradan ori löi loppusuoralla pitkään johtaneen Hentun Liisan. Henri Bollström ajoi Seppo Suurosen valmentamaa voittajaa. Kylmäveristen Tammatähdeksi loimitettiin Harri Kotilaisen Lumi-Oosa.

Hierro Bokon ohella Suomen ennätykseen sunnuntaina ylsi St Michel Stayeriä kärkipaikalta hallinnut Sands Gangster. Viikonlopun tähtiohjastaja Santtu Raitala istui myös Tero Pohjolaisen valmennettavan rattailla. Nelivuotiaiden pitkän matkan tasoituksen SE kirjataan nyt 14,5.

Sunnuntain yleisömäärä Mikkelissä kohosi 8953:een, joka on pari tuhatta vuoden takaista enemmän. Koko viikonlopun yleisömäärä oli 16595.

Hierro Bokon kuva: Terhi Piispa-Helistén

ME-jahti