ME-jahti

Turoveli ravasi Suurmestariksi huipputuloksella

tapani-huopana-on-median-parrasvaloissa
Tapani Huopana  Turovelin valmentaja median parrasvaloissa, Kuvaaja Ilkka Nisula

Mikkelin kaksipäiväisen St Michel -viikonlopun ensimmäinen kilpailupäivä huipentui Suurmestaruuteen, jonka sankari oli ruuna Turoveli. Kauden 2013 voitokkain ravihevonen otti tämän vuoden ensimmäisen voittonsa arvokkaassa paikassa ja ravasi huipputuloksen 20,4a. Hannu Hietasen ohjastama ja Tapani Huopanan valmentava Turoveli ansaitsi 15 000 euroa.

Mikkelin huippuolosuhteissa ravatun Suurmestaruuden matkavauhdista huolehti Camri, joka ravasi avauspuolikkaan hurjasti 16-vauhtia. Kirivaiheessa Camri joutui taipumaan viidenneksi, kun Turoveli jyräsi kärkeen ja karkasi ylivoimaiseen voittoon ennen Virijoria ja Siirin Älliä.

”Suurmestaruus merkitsee paljon, kun näitä lähtöjä on käynyt pienestä saakka katsomassa ja nyt sai itse voittaa tämän lähdön. Turoveli on hevonen, jolle 20:n rajan alittaminenkin voi olla mahdollinen”, ohjastaja Hannu Hietanen sanoi.
St Michel -lauantai alkoi raviratsastuksen eli montén Suomen mestaruudella, jonka voittoon ravasi An-Anna Bella ohjissaan Jenni Nevalainen. Päivän nopein oli avoimen tammalähdön voittaja Magical Queen, joka ravasi ajan 11,2a.
Turovelin voitto päätti lauantain Toto75-pelin. Kierroksella löytyi ainoastaan yksi oikea rivi, jossa oli kaikki seitsemän voittajaa oikein. Peli oli pelattu Helsingissä R-kioskilla. Alavoittoineen pelillä 185 637,50 euroa lunastanut voittaja oli osannut valita peliinsä joukon pikkuyllättäjiä. Ainoastaan Humun Humu ja Callela Longshot olivat lähtöjensä suosikkeja. Kaikkia muita voittajia oli pelattu ainoastaan muutamia prosentteja.
Viikonlopun päälähtö St Michel kilpaillaan sunnuntain ravien 8. lähtönä, joka starttaa noin klo 15:50.
Tulokset
Vapaasti käytettäviä valokuvia

Suurmestaruuden osallistujien kommentteja

Saaga S, valmentaja Ilkka Pyysalo: ”Tamma oli ihan hyvä. Tämän lähdön vauhdeissa olen esitykseen tyytyväinen. Tamman tauko ennen tätä lähtöä venyi haluttua pitemmäksi, kun taannoin yksi lähtö meni peruutukseen hevospulan takia. Ennen Poria Saaga S ui ja ajellaan sen lisäksi hiittejä. Hyvillä mielin suunnataan Poria ja kuningatarkilpailua kohti.

Virijori, ohjastaja Jani Ruotsalainen: ”Hevonen oli hemmetin hyvä. Olen todella tyytyväinen. Virijori on nyt hienossa iskussa. Vaikka lähtönopeus ei riitä, niin hevonen ravaa tosi tasapainoisesti ja on nyt tosi hyvässä kunnossa.”

Rikelme, ohjastaja Harri Koivunen: ”Nyt harmittaa. Hevonen laukkasi kiriin lähdettäessä ja uskon että siihen paloi kakkossija. Rikelme ei tykännyt siitä että ohjaisin sitä liikaa, kyseessä on herkkä hevonen.”

Boker, ohjastaja Esa Holopainen: ”En tiedä mistä laukka johtui. Boker ei kenties tykännyt, kun pitelin sitä yrittäessäni päästä Camrin taakse. Hevonen jäi laukan takia niin paljon toisista, että ajoin sitten loppumatkan hiittiharjoituksena. Tässä vaiheessa en tiedä päästäänkö mukaan Kuninkusuraveihin, mutta yritetään: ilmoitan sen varmasti mukaan.”
Köppinen, ohjastaja Jyrki Korhonen: ”Hevonen laukkasi viimeiseen kurviin ja Akun (Moilanen) mukaan sen ravi oli hakusessa ja hän ei pystynyt yhtään ajamaan hevosta. Hevonen ei ollut viimeistelyssä kotona sellainen kuin sen pitäisi olla, mutta en osaa sanoa mistä tämä johtuu. Tänä aamuna, kun menin aamulla talliin niin hevonen oli hermostuneen oloinen. Helteillä ja muutenkin Köppinen juo ihan hyvin, joten sen ei pitäisi olla syynä.  Tämä pistää nyt mietteliääksi. Hevonen ei pissannut ennen starttia, vaikka se yleensä pissaa. Ilmoitamme sen Poriin ja tössö nyt on pari viikkoa aikaa miettiä, millä saataisiin hevonen paremmaksi.”

Camri, valmentaja Jorma Konnu: ”Pitkä starttiväli näkyi ja ei ihan kulkenut siihen malliin kuin ennakkoon olin ajatellut. Olen ajellut metsäteillä pätkiä kovempaa ja yhden ratahiitin kävin ajamassa, mutta vauhdit eivät olleet kovia. Tämä lähtö varmasti avasi paikkoja ja kuten Tuomaskin (Pakkanen, ohjastaja) totesi lähdön jälkeen: toimi avauksena Kuninkuusraveja ajatellen. Emme meinaa startata ennen Poria ja Kuninkuusraveja. Nyt uitetaan ja ajellaan metsäteillä ennen Poria.”

ME-jahti