ME-jahti

Tärppejä huippuviikonlopulle

Sunnuntain St Michel -ajo ja lauantain Suurmestaruus vievät ensi viikonloppuna luonnollisesti suurimman huomion, mutta mielenkiintoista seurattavaa riittää myös muissa oheislähdöissä. Tässä joitakin tärppejä viikonlopun kilpailuihin, mitä ja ketä kannattaa seurata.

Lauantai

D.D.’s Hitman (lähtö 1)

Montén SM-finaaliin osallistuva ruuna oli kaikkien huulilla kolme vuotta sitten keväällä voitettuaan Finlandia-ajon ja selvittyään myös Elitloppetin finaaliin. Sittemmin ura on ollut laskusuuntainen, mutta raviratsastuspuolella se on yltänyt tänä kesänä jo pari kertaa kärkipäähän.

An-Dorra (lähtö 3)

Huippulahjakas tamma aloitti menestyksekkäästi jo kaksivuotiaana ja on ravannut tähän asti joka kerta kahden parhaan joukkoon. Sen taustalla yhdistyvät nuoruus ja kokemus: ohjastaja Jukka Torvinen täytti St Michel-viikolla 25 vuotta, valmentaja Reino Palomäki viettää 85-vuotispäiväänsä elokuun lopussa.

Kujanpään Jyräys (lähtö 6)

Nuorempana lupaavasti mennyt ori on osoitus suomenhevosten kyvystä palata vanhemmalla iällä takaisin huipulle. Kesän 2014 jälkeen se voitti seuraavan kerran vasta lähes viisi vuotta myöhemmin Mikkelissä toukokuussa 2019, ja jäipä muutama kausi kokonaan väliinkin. Tältä kesältä 12-vuotiaalla on plakkarissaan jo kolme arvokasta täysosumaa.

Staro Miami (lähtö 7)

Ruotsissa syntynyt tamma menestyi synnyinmaansa kovassa ikäluokassa erinomaisesti tienaten yli 400 000 euron palkintorahat. 5-vuotiaana se ottaa mittaa nyt myös vanhemmista kilpasiskoistaan, jotka se jätti juhannuksena Härmässä jo taakseen.

 

Sunnuntai

Salamakypärät (lähtö 2)

Tulevaisuuden ohjastajanimet pääsevät myös tositoimiin vauhtiareenalle. Osallistuvista ohjastajista Mats Havulehto, Toni Mäntyniemi ja Sakari Talikka ovat vielä urallaan vailla voittoa hevoslähdöissä. Eipä juuri hienompaa paikkaa avausvoiton ottamiseen voisi olla kuin St Michel-ravit!

Parvelan Retu (lähtö 5)

Suomenhevosten 5-vuotisikäluokan herra ja hidalgo kärsi tappion uransa avauskisassa, mutta sen jälkeen voittoja on ropissut peräjälkeen jo 19. Varsakunkku-finaalissa vastassa ovat taas tutut kilpakumppanit, mutta haavereitta tolppaputki saa jatkoa.

Don Williams (lähtö 7)

Risaisella tulosrivillä Ranskasta Suomeen saapunut ori on ollut alkukesän komeetta. Kesäkuussa 7-vuotias juoksi neljässä startissa kilpaa yhteensä 11 520 metriä voittaen kerta toisensa perään. Juhannuksena syntyi kolmen kilometrin autolähdön Suomen ennätyskin.

Mascate Match vs. Golden Tricks (lähtö 8)

Helpolla tämän kauden Suomen-starteissaan päässyt Raviliiga HIFK:n Mascate Match saa tällä kertaa kovan kirittäjän Ruotsista, kun Golden Tricks saapuu Mikkeliin. Toissa kerralla 10,7-tuloksen ravannut jenkkitamma pistää ”Massinkin” jo juoksemaan ja suomalaistähden ennätys korjaantunee uusille lukemille.

Suomenhevostammat (lähtö 9)

Perinteisesti St Michel Tammatähti on viimeinen näytönpaikka kuningatarkilpailuun, ja monien vaiheiden jälkeen niin on asian laita tänäkin vuonna. Ilmoittaminen Seinäjoelle päättyy heti seuraavana aamuna ja mukaan pääsevät kuningatarkandidaatit valitaan pari päivää myöhemmin. Tammatähteen osallistuvista puolella on aiempaa kokemusta kuningatarkisasta.

ME-jahti