ME-jahti

Sunnuntaina tavoitellaan maailmanennätystä

Mikkelin maailmanennätysradalla päästään nauttimaan 13.–14.7. hienosta kansainvälisiä ravivieraita vilisevästä vauhtiviikonlopusta. St Michelin osallistujien ennakkotunnelmia löydät alta.

Yksi ravivuoden kohokohdista koittaa viikonloppuna, kun Mikkelissä ravataan vauhdikas kaksipäiväinen St Michel – ravitapahtuma. Viikonlopun päälähdön St Michelin 70 000 euron ykköspalkintoa ja uudesta ME-tuloksesta tarjolla olevaa bonusta jahtaavat kotimaiset huippunimet sekä nopeat haastajat Italiasta ja Ruotsista. Voimassa olevan ME:n 08,9/1609m rikkomisesta on tarjolla 40 000 euron bonus.

Suomalaisedustus valmiina sunnuntain vauhtimailille St Michelin suomalaisista osallistujista paras arpaonni osui parivaljakolle Womanizer ja Tommi Kylliäinen. Kesäkuisen Kymi Grand Prixin voittajan valmentaja Jarno Kauhanen on ykkösrataan erittäin tyytyväinen.

”Paras mahdollinen lähtörata. Nyt tulee sellainen lähtö, että täyttä mennään koko matka. On hyvin mahdollista, että hevosen ennätys (9,9aly) paranee. Säätiedotuskin lupaa tässä vaiheessa hyvää sen suhteen.”

”Womanizerille kuuluu tosi hyvää ja hevonen on ollut hyvin meneväisen tuntuinen. En tiedä pystymmekö pitämään keuloja kolmoselta, mutta kyllä Womanizerkin lähtee tosi kovaa.”

Jarno Kauhasen mainitsema kolmonen on ruotsalaisen Daniel Redénin valmentama ja ohjastama Shaq is Back, joka tunnetaan erittäin nopeana avaajana. Mailin matka sopii näyttävälle mailerille erinomaisesti.

Shaq is Back ja muut ulkomaiset tulevat saamaan Womanizerin lisäksi kovan vastuksen myös Suur-Hollola-ajon voittajalta Day Cruiselta, hirmuvireiseltä Surprise Lordilta ja viime vuoden St Michel-voittajalta Maxwell Maydaylta.

Surprise Lordin valmentaja Riikka Kosonen vahvistaa hevosen jatkavan iskussa.

”Hevonen on kunnossa, mutta taas kerran on astetta kovempi vastus. Taas pitää löytyä yksi pykälä lisää hevosesta, kun on kovia kansainvälisiä huippuhevosia vastassa. Suur-Hollolasta Surprise Lord palautui hyvin.”

Surprise Lordin rattaille hyppää ohjastajalegenda Jorma Kontio.

”Kontiolle ei tarvitse ajo-ohjeita antaa. Riittää varmasti kunhan kerron, millainen hevonen on kyseessä. Kovaa pitää mennä ja uusi ennätys syntyä, jos mielii tämän lähdön voittaa.”

Maxwell Maydayn takaa löytyy vuoden valmentaja 2012 Kati Lindsberg. Hänen mukaansa Suur-Hollola-ajon kovat startin vaikuttivat hevoseen. Lisäksi kun lähtöradaksi tuli hankalin mahdollinen rata kahdeksan, Lindsbergin ennakko-odotukset ovat maltilliset.

”Pientä ongelmaa on ollut Lahden jälkeen, sillä kaksi kovaa starttia vetivät hevosen lihaksiston jumiin. Nyt hevonen on kuitenkin ihan ok. Hieroja käy vielä kerran ennen sunnuntaita.”

”Jos vahingossa oltaisiin kolmen joukossa, se tyydyttäisi minua oikein kovasti”, Lindsberg naurahtaa.

 

Vieraat ulkomailta uskovat omiinsa Owen’s Club, Nesta Effe, David Sisu ja Shaq is Back ovat St Michelin tämänvuotiset ulkomaiset tähtiravurit. Nesta Effe on vienyt nimiinsä jo tänä vuonna kaksi Suomessa ravattu kansainvälistä suurkilpailua, Finlandia-ajon ja Prix d’Etain Royalin.

Owen’s Clubilta puuttuu Suomessa ravattu suurkilpailuvoitto, mutta Solvallasta hevonen nappasi komeasti Sweden Cupin voiton kilpailuennätyksellä 09,7a/1609m.

Harri Rantasen mukaan Owen’s Clubille kuuluu hyvää ja Kouvolassa Kymi Grand Prixissa ilmenneestä sairaudesta hevonen on tervehtynyt ja voi hyvin. Rantanen pitää jopa ME-tulosta mahdollisena.

”Riippuu juoksunkulusta. Kaikki on mahdollista. Sitä ei kuitenkaan yksin ajeta vaan tarvitaan myös toisten apua. Kapasiteetti riittää toki vaikka ME-vauhteihin, mutta voitosta lähdetään aina ensisijaisesti kuitenkin ajamaan.”

”Odotan aina voittoa”, valmentaja Rantanen pamauttaa.

Petri Salmela matkustaa Ruotsista David Sisun kanssa.

”Ollaan tähdätty viimeinen kuukausi tähän starttiin. Bodenin kovassa startissa, jossa vastassa oli muun muassa tämän vuoden Elitloppet-voittaja Nahar, David Sisu teki erittäin hyvän suorituksen. Viime aikoina se on tuntunut käteen pirun hyvältä.”

”Vastus on kivenkova, mutta luotan omaani. Se on vielä vihreä, eikä täysin valmis, mutta kyseessä on nouseva hevonen”, Salmela kuvailee viisivuotiastaan.

”Sijat 2-4 ovat hyvin mahdollisia kaiken mennessä maksimaalisen hyvin. David Sisu pääsee tarvittaessa hyvinkin nopeasti liikkeelle. Jos kaikki menisi kuin elokuvissa, saisimme sisäradan. Varusteita ei ole vielä täysin päätetty. Jos päätämme laittaa silmälaput, niin hevonen lähtee oikein lujaa.”

St Michel 2013 on Mikkelin sunnuntain Toto65-ravien 10.lähtö ja se starttaa ennakkotietojen mukaan klo 16:46.
St Michel -ajo

Ryhmäajo 1609 m

1-palkinto 70 000 €

1 Womanizer / Tommi Kylliäinen

2 David Sisu*/ Ulf Ohlsson

3 Shaq is Back* / Daniel Reden

4 Surprise Lord / Jorma Kontio

5 Owen’s Club* / Pietro Gubellini

6 Nesta Effe* / Roberto Vecchione

7 Day Cruise / Antti Teivainen

8 Maxwell Mayday / Ari Moilanen

Hippoksen tiedote

 

 

ME-jahti