ME-jahti

St Michelin 40-vuotisjuhlakirja on ilmestynyt

St Michelin juhlakirja on vauhtijuhlan arvoinen paketti

Suomen suurimpiin ravitapahtumiin kuuluvan St Michelin 40-vuotishistoriikki on ilmestynyt. Vauhtijuhlan vuodet 1981 – 2020 -kirjassa käydään läpi St Michelin ja Mikkelin raviradan vaiheet kisaa edeltävistä vuosista nykypäivään asti.

Mikkelin Ravirata Oy:n kustantaman kirjan on kirjoittanut pitkän linjan ravitoimittaja Ville Toivonen. 256-sivuinen teos esittelee kattavasti St Michelin sankarit sekä kilpailun taustatekijät. Kirjan kuvitus on monipuolinen, ja se sisältää yhteensä yli 270 kuvaa.

Halusimme paketoida St Michelin historian kisan ansaitsemalla tavalla. Kirja on St Michelin näköinen, eli siinä on ennätyksiä ja vauhtia sekä tyyliä ja tarinoita, aivan kuten itse kilpailussakin”, Mikkelin Ravirata Oy:n toimitusjohtaja Kari Tiainen kuvailee. ”Vauhtijuhlan vuodet ei ole mikään tavallinen historiikki, vaan se on täysiverinen urheilukirja.”

Historiikkiprojekti alkoi raviradalla keväällä 2020, ja viime syksynä kirjan kirjoittajaksi kutsuttiin Ville Toivonen. Alun perin kirjasta kaavailtiin 160-sivuista, mutta lopputulos on lähes sata sivua laajempi paketti.

St Michelin historiaa ei olisi voinut kunnolla kirjoittaa ilman myös raviradan vaiheiden läpikäymistä”, Ville Toivonen toteaa. ”St Michel ja Mikkelin ravirata ovat kasvaneet kiinni toisiinsa, eikä toista olisi ilman toista. St Michel on uskomaton menestystarina, mutta tämä ei ole mikään fanikirja. Kirjassa käydään läpi myös radan kannalta hankalia asioita.”

Vauhtijuhlan vuodet 1981 – 2020 on paitsi kirja ennätyksistä ja voitoista, myös suuren ravitapahtuman mahdollistajista.

Iso ilonaiheeni on, että kirjassa tuodaan esille paikallisia hahmoja, jotka muuten olisivat jääneet unholaan”, Ville Toivonen painottaa. ”Suuri toiveeni on, että kirja aidosti kuluu lukijoiden käsissä. Kirja on hyvä vain silloin, jos sitä luetaan.”

St Michel Vauhtijuhlan vuodet 1981 – 2020 -kirja on myynnissä St Michel -raveissa sekä tilattavissa osoitteesta oikean reunan lippukaupan kautta.

ME-jahti