ME-jahti

Salamakypärät starttaavat St Michel -raveissa sunnuntaina


Iivari Nurminen tuuletti Salamakypärät-voittoa vuosi sitten Silentin rattailla.

 

Salamakypärien seitsemäs osalähtö ajetaan St Michel –raveissa sunnuntaina 21. heinäkuuta. Juvalaisella Ayse Könecillä ja mikkeliläisellä Toni Ripatilla on suurkilpailussa kotikenttäetu.

”Kotiradalla kilpailemisessa on aina oma viehätyksensä. Meille mikkeliläisille St Michel on ehdottomasti kesän ykkösjuttu. Olisihan se aika hienoa voittaa siellä”, pohtii Toni Ripatti. Hän osallistui Mikkelin suurkilpailuun ensimmäistä kertaa viime vuonna.

Kaisa Tupamäki-Kukkamon tallilla työskentelevä ohjastaja on nyt neljättä kertaa mukana Salamakypärien riveissä. Kuuden osalähdön jälkeen hän on kilpailusarjan pistetaulukon sijalla kuusi.

”Alku oli tänä vuonna vähän turhan tasainen, mutta toivottavasti sijoitusta saataisiin nyt vähän nostettua. Tavoitteena olisi olla kolmen parhaan joukossa kauden lopussa”, Ripatti kertoo. Pahimmaksi kilpakumppanikseen hän nimeää Arna Ruohomäen, joka onkin tällä hetkellä Salamakypärien pistetaulukon kärjessä.

Sunnuntaina Ripatin ajettavana on 7-vuotias ori Mr Dave – sama hevonen, jonka hän ohjasti St Michel -viikonloppuna viime vuonna neljänneksi. Ohjastaja on ajokkiinsa tyytyväinen. ”Olen ajanut sillä nyt muutamia kertoja kilpaa. Se on todella rehti hevonen, jolle kelpaa mikä tahansa juoksupaikka.”

Ripatti lähtee sunnuntaina kotiradalleen kovin odotuksin. ”Hevonen on hyvässä kunnossa ja meillä on hyvä lähtöpaikka, joten kärkisijoista lähdemme taistelemaan.”

Salamakypärät ajavat St Michel –ravien sunnuntain kolmannessa lähdössä klo 13.48.

 

Salamakypärien pistetilanne kuudennen osalähdön jälkeen:

 

1. Arna Ruohomäki, 66 pistettä

2. Taneli Säde, 60

3. Olli-Pekka Holopainen, 55

4. Iivari Nurminen, 44

5. Anette Antti-Roiko, 40

6. Toni Ripatti, 38

7. Niko Riekkinen, 37

8. Niki Finnström, 34

9. Kimi Pesonen, 33

10. Niko Huuskola, 29

11. Riku M Lindgren, 24

12. Ayse Könec, 21

 

Hippoksen tiedote

ME-jahti