ME-jahti

Ruotsalaishevonen Heavy Sound voitti St Michel -ajon ja 80 000 euroa

Kenneth Haugstadin ajama Heavy Sound jyräsi St Michelin voittajaksi tuloksella 09,5/1609a ja tienasi 80 000 euroa. Mikkelissä nähtiin myös sunnuntaina yksi Suomen ennätys.

Perinteinen St Michel -ajo huipentui vauhdikkaaseen kaksinkamppailuun, kun ruotsalaisvieraat Pastore Bob ja Heavy Sound ottivat yhteen loppusuoralla. Kärkipaikalla juossut Pastore Bob oli urhea, mutta kierros jäljellä sen rinnalle kiertänyt Heavy Sound vyöryi väkisin ohitse. Pastore Bob oli selvä kakkonen ennen Workout Wonderia, joka oli parhaana suomalaisena kolmas. Midnight Hour oli neljäs.

Heavy Sound voitti St Michelin ajalla 09,5/1609a, joka on vuodesta 1981 saakka ajetun kilpailun historiassa kolmanneksi nopein voittotulos. Ykköspalkinto oli tänä vuonna korotettu 80 000 euroon. 6-vuotiaan Ruotsissa syntyneen Heavy Soundin omistaa SRF Stable ja sitä valmentaa Daniel Redén.

Ohjastaja Kenneth Haugstadille Heavy Sound on uran tärkein hevonen. Hän on ajanut ruunan uran kaikki 34 kilpailua. St Michelin voitto oli 40-vuotiaalle ruotsalaisohjastajalle yksi uran suurimmista ykkössijoista.

”Olen saanut ajaa monia hyviä hevosia, mutta Heavy Sound on niistä tärkein. Tänään nähtiin nopeiden hevosten taisto ja tuo oli varmaan kovinta vauhtia, mitä olen koskaan loppusuoralla ajanut. Heavy Sound on loistava taistelija. Olen viihtynyt Mikkelissä hyvin, sillä puitteet ovat hienot ja vastaanotto on ollut mukava”, Haugstad kiitteli.

Daniel Redénin täydellinen viikonloppu

Heavy Soundin valmentaja Daniel Redén on Euroopan menestyneimpiä ravivalmentajia. Hän seurasi St Michelin kotonaan Ruotsissa puhelimen ruudulta ja oli luonnollisesti tyytyväinen näkemäänsä.

”Alussa jäätiin vähän huonoihin asemiin, mutta Kenneth ajoi oikeaan aikaan eteenpäin. Heavy Sound on todella vahva, mutta sillä on myös valtava vauhti. Kenneth on ajanut sillä tosi hyvin. Näin lähdön puhelimesta ja aion juhlia niin, että menen illalla kalastamaan”, Redén kertoi.

Redénin tallin heinäkuu on ollut menestyksekäs, sillä hänen valmentamansa Perfect Spirit voitti edellisviikolla Sprintterimestaruuden. St Michel -voitto ei ollut tallin ainoa suurvoitto tänä viikonloppuna, sillä Propulsion voitti lauantaina Årjängissä. Propulsion ja Heavy Sound ovat molemmat kutsuttu heinäkuun 31. päivä Malmössä Jägersron raviradalla ajettavaan Hugo Åbergs Memorialiin.

”Viime aikoina on mennyt fantastisen hyvin. Heavy Sound ja Propulsion saavat palautua rauhassa ensi viikon ja jos kaikki on kunnossa, sitten jatketaan Hugo Åbergsiin”, Redén suunnitteli.

Helteisenä St Michel -viikonloppuna laitettiin ennätyksiä uusiksi. Sunnuntaina nähtiin yksi Suomen ennätys, kun Huima Lento ravasi Varsakunkku-finaalissa 5-vuotiaiden suomenhevostammojen SE-tulosta sivuavan ajan 25,2/2100. Viisivuotiaiden suomenhevosten uuden suurkilpailun Varsakunkun finaali ajettiin Mikkelissä ensimmäistä kertaa. Huima Lennon ohjastaja oli Esa Holopainen ja tammaa valmentaa keravalainen Noora Rinne-Nirva.

Vanhemmat suomenhevostammat olivat vauhdissa St Michel Tammatähdessä, jonka voitti Markku Hietasen ajama Akaasia tuloksella 22,7/1609a. Metsärinteen Valta seurasi kakkossijalle ennen Virin Camillaa. Kolminkertainen ravikuningatar Saaga S kiri neljänneksi.

Sunnuntaina St Michel -raveja oli seuraamassa 11 930 henkilöä ja lauantaina 10 330 henkilöä. Sunnuntain raveissa paikalla oli myös pääministeri Juha Sipilä.

Kuvia vapaaseen käyttöön

Tulokset, St Michel -ajo 2018:

1. Heavy Sound 09,5
2. Pastore Bob 09,6
3. Workout Wonder 10,4
4. Midnight Hour 10,5
5. Elian Web 10,7
6. Starzinner 10,8
7. Victory Bonsai 11,2
8. Peace Of Mind 16,3

Lisätietoja:
Kari Tiainen, Mikkelin raviradan toimitusjohtaja
Puh. 0500 493 760

ME-jahti