ME-jahti

Run For Royalty kiri riemukkaaseen voittoon St Michel -ajossa

Run For Royalty ja Janne Korpi ovat olleet ravikesän ykkösnimet, sillä parivaljakko nappasi sunnuntaina Suur-Hollola-ajon jatkoksi myös St Michel -ajon voiton, tällä kertaa pienenä yllättäjänä. Ykkösradalta sisärataa pitkin juossut ori sai kiritilaa loppukaarteessa ja punnersi maalisuoralla ohi urhean juoksun tehneestä Global Withdrawlista. Näiden väliin ehti vailla täyttä kiritilaa linjan ylittänyt Makethemark.

”Koko maalisuoran oli kutina että voitetaan. Aivan huikea fiilis”, Janne Korpi riemuitsi voittajakehässä.

Pekka Korven valmentaman Run For Royaltyn voittoaika oli 09,7aly. Suomessa syntyneistä kovempaa on kulkenut vain Next Direction. Tulostasoltaan vuoden 2022 St Michel oli kokonaisuudessaan vahva, sillä viisi hevosta puhkaisi 10-rajan.

Myös Eugen Pylvänäisen muistoajon voitto matkasi samaan perheeseen. Jannen ajama ja Pekan valmentama Magic Madonna vei ykkösrahat keulajuoksulla ajalla 11,8aly.

Sunnuntain toinen menestysvalmentaja oli kotiradan Seppo Suuronen. Ari Moilasen ajama V.G. Voitto oli suvereeni Varsakunkku-finaalissa, Ciiran Tähti puolestaan ravasi Tammatähdeksi uudella hienolla ennätyksellään 21,2aly.

St Michel Stayerin vahvin oli Tapio Perttusen Unique Creation. Päivän odotetuimpiin lähtöihin lukeutuneen Maailmanmatkaajat -ohjastajakilpailun vei Antti Teivainen Big Chipin rattailla. Urheilijoista Antti Pihlström ylsi kolmanneksi, toisen starttinsa ajaneen Iivo Niskasen ajokki jäi yhdeksänneksi.

Sunnuntain tapahtumia seurasi paikan päällä 6881 henkilöä, kahden päivän kokonaisyleisömäärä kohosi 13126:een henkeen.

 

kuva: Hippos / Juho Hämäläinen

ME-jahti