ME-jahti

Parvelan Retu ravasi Suurmestariksi yli 6000 katsojan edessä

St Michel -viikonlopun avauspäivä huipentui kylmäveristen Suurmestaruuteen. Suosikki Parvelan Retu pisti pelin jännäksi Suur-Hollola-ajon tavoin ja laukkaili jo ennen lähtölinjaa. Takapareissa sen jälkeen matkannut ori kiersi kuitenkin kaikki vastustajansa ulkoratoja pitkin ja kurotti loppumetreillä varmaan voittoon ennen vetotöistä vastannutta H.V. Tuuria ja takaa niin ikään kirinyttä Evarttia. Hannu Torvisen ajaman ja Petri Laineen valmentaman Parvelan Retun voittoaika oli 20,2aly.

Lämminveriset tarjoilivat lauantaina huippuvauhteja useassa eri lähdössä. Iltapäivän nopein oli Ithinkiama Genius, joka latasi keulajuoksulla tuloksen 10,3aly. Vain kymmenystä kehnommaksi jäi Exclusive Matter. 11-alkuisiin tuloksiin pystyivät lisäksi voittajista Self Taught Beauty (11,5), Call It Fighter (11,2) sekä tammatähdeksi loimitettu Tour Knight (11,3).

Monten Suomen mestariksi ravasi Janita Antti-Roikon ratsastama Hierro Boko.

Lauantain ravit keräsivät kaviouran ääreen 6245 hengen yleisömäärän. Raviviikonloppu jatkuu sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on St Michel -ajon lisäksi mm. Varsakunkun finaali sekä Maailmanmatkaajat ohjastajaottelu.

 

kuva: Terhi Piispa-Helistén

ME-jahti