ME-jahti

Next Direction St Michel -ajon voittoon – tulos 08,9 on absoluuttinen SE

Mikkelin raviviikonloppu huipentui suomalaisjuhliin, kun Timo Hulkkosen valmentama Next Direction oli ylivoimainen St Michel -ajossa. Voittoaika 08,9 on ravureiden absoluuttinen Suomen ennätys. Voittaja lunasti voitosta komean 70 000 euron ykköspalkinnon. Suomen ennätyksen sunnuntaina juoksi myös Mascate Match, jonka voittoaika 10,0 on 4-vuotiaiden tammojen uusi SE-tulos, ja Don Williams, jolle merkittiin uusi pitkän matkan SE-tulos 12,9.

Iikka Nurmonen sai tuuletta Next Direction rattailla St Michel-ajon voittoa sekä uutta Suomen ennätystä. Kuva:Hippos/Ida Laine
Vuoden 2020 St Michel –ajo oli suomalaisjuhlaa, kun leppävirtalaisen Timo Hulkkosen valmentama Next Direction oli ylivoimainen Mikkelin 1609 metrin matkalla.

Voittoaika 08,9 on uusi lämminveriravureiden Suomen ennätys, eikä vastaavaan aikaan ole yltänyt yksikään Suomessa syntynyt ravihevonen. Voittoajan ollessa Mikkelin raviradan uusi rataennätys, odottaa voittajahevosta 70 000 euron ykköspalkinnon lisäksi myös 10 000 euron rataennätysbonus.

Next Direction on Jalohepo Oy:n omistama, ja yhtiön taustalta löytyy valmentaja Timo Hulkkonen. Hevosen omistaa Team Look The Winners, johon kuuluvat Hulkkosen lisäksi Antero Ovaskainen sekä Pekka Korhonen.

Ohjastustehtävistä Mikkelissä vastasi perinteiseen tapaan Iikka Nurmonen, jolle St Michel -voitto on uran toinen. Nurmonen sai johtaa kilpailua startista maaliin ja maalisuoralla suomalaisohjastaja intoutui näyttäviin tuuletuksiin.

”Aivan mahtavat fiilikset. Kaikki viritykset oltiin tehty, että hevonen olisi Mikkeliin mahdollisimman hyvä, ja niissä onnistuttiin.”

”Hevonen kuunteli kuskia samalla tavalla kuin viime vuonna. Hevonen tuntui koko matkan hyvältä, ja lähti vielä itse kiihdyttämään viimeiseen kurviin”, Iikka Nurmonen tunnelmoi voittajaesittelyssä.

Virityksillä Nurmonen viittasi hevosen varustemuutoksiin. Hevosen takana nähtiin ensimmäistä kertaa ravitermein käytettynä ”jenkkikärryt”. Lisäksi hevosen kengityksiin sekä muihin varusteisiin tehtiin muutoksia.

 

Hevosen uran kehitystä pitkään vierestä seurannut Hulkkonen ei osannut odottaa hevoselleen nykyisen kaltaista huippu-uraa.

”Ei todellakaan ollut viitettä nuorena, että hevosesta tulisi näin hyvä.”

”Minulla ei ole koskaan ollut näin hyvää hevosta. Se menee tallialueellakin hyvin rauhallisesti, eikä se rieku”, kommentoi Hulkkonen huippuruunaansa.

 

Leppävirralla Next Directionin treenaamisesta vastaa Hulkkosen lisäksi hoitaja Annaleena Peippo. Hoitajallekin St Michelin voitto oli tunteellinen hetki.

”Niin huikeat fiilikset, että tärisen vieläkin, mutta kyllä tämä tästä.”

Mikkelin pääkilpailussa toiseksi ylsi italialaistähti Vernissage Grif ja kolmannen sijan vei viime vuoden St Michel –sankari Makethemark.

 

Mascate Match täydensi ennätyksien täyteistä viikonloppua

Raviliiga HIFK:n omistama Mascate Match jatkoi loistoesityksiä Mikkelin St Michel –raveissa. 4-vuotiaiden lämminveristen Eugen Pylvänäisen Muistoajossa Mascate Match juoksi johtopaikalla pitäen yllä kovaa tempoa. Lopussa tiukan vastuksen tammalle antoi ruotsalaisvieras Golden Tricks. Pekka Korven ohjastama ja valmentama Mascate Match piti kuitenkin niukkaan voittoon ajalla 10,0a / 1609 metriä, joka on myös uusi 4-vuotiaiden tammojen Suomen ennätys.

”Se tuli sitkeästi loppuun asti, Mascate Matchilla on hirveä kapasiteetti”, Korpi ihmetteli.

Pekka Korpi on onnistunut lähes täydellisesti tamman kanssa, Mascate Matchin ura käsittää 25 lähtöä, joista peräti 21 on päätynyt voittoon. Tammalla on vielä edessä kauden yksi päätähtäimistä Derby, joka juostaan tamman kotiradalla Vermossa.

”Olen yrittänyt mennä Mascate Matchin kanssa nätisti, koitetaan Derbyyn, jos onnistuisimme siellä. Hevonen on kehunut itse itseään, ja näyttänyt mihin se pystyy”, Korpi kertoi.

1000 omistajaosuuteen jaettu tamma ihastuttaa esityksillään koko Suomen ravikansaa. Hevonen on tutustuttanut myös upealla tavalla uusia hevosenomistajia ravimaailmaan, sillä Raviliiga projektina on tarjonnut helpon väylän kokeilla hevosen omistamista pienellä kertapanoksella. Yksi osuus ”Massista” maksoi 100 euroa, ja omistajat saavat seurata tamman uraa vielä tämän vuoden loppuun asti. Kimppaa vetää Pauliina Raento ja hänen lisäksi Mikkelissä oli sankka joukko Mascate Matchin omistajia kannustamassa hevostaan.

”Tuolta radan varresta kuuluu tunnelmat. Monella tapaa koko lajille ja niille, jotka eivät seuraa raviurheilua, tämä tekee hyvää. Koko projekti on ollut upea”, Raento tiivisti tunnelmia vuonna 2017 alkaneesta Raviliiga-projektista.

Eugen Pylvänäisen Muistoajon voitosta tamma ansaitsi 10 000 euroa. Mascate Matchin voittosumma on jo yli 450 000 euroa. Tamman kasvattajat ovat Punkarin Hevostalli Ky sekä Maini ja Saku Mikkola.

 

Sunnuntaina Mikkelissä SE-tulokseen ylsi myös Markku Niemisen valmentama Don Williams. 3140 metrin tasoitusajosta irtosi komea voittotulos 12,9.

 

Hippoksen tiedote

Kuva: Hippos / Ida Laine

ME-jahti