ME-jahti

Mister Hercules suosikkina St Micheliin – suomalaiset hyvissä asemissa

Sunnuntaina on luvassa tiukka ja tasainen taisto St Michel -ajon 80 000 euron palkinnosta Mikkelin vauhtiradalla. Ruotsalaisvieras Mister Hercules kantaa kolmosradalta suosikin paineet, mutta eivät suomalaisetkaan ole ulkona, sillä Run For Royalty starttaa Lahden tapaan ykkösradalta ja kahden vuoden takainen voittaja Next Direction neloselta. Kisan jokeri on italialainen Zeudi AMG.

Iltapäivän neljännessä lähdössä urheilutähdet ottavat rattailla mittaa St Michel -ajon aikaisemmista voittajista Maailmanmatkaajat ohjastajakilpailussa. Mukana ovat mm. olympiavoittaja Iivo Niskanen, maailmanmestari Antti Pihlström, pesäpallotähti Juha Puhtimäki, ruotsalaiset huippuohjastajat Örjan Kihström ja Ulf Ohlsson sekä kotimaan taiturit Antti Teivainen ja Ari Moilanen.

St Michel-sunnuntain muissakin lähdöissä riittää reilusti jännitettävää. Seppo Suurosen valmentama V.G. Voitto lähtee ennakkosuosikkina viisivuotiaiden suomenhevosten Varsakunkku-finaaliin. Perinteikkäässä Eugen Pylvänäisen muistoajossa vahvin voittajaehdokas on italialainen Caramel Club. Kolmen kilometrin St Michel Stayerissä voitosta kisaavat mm. Unique Creation, Martin de Bos ja Whole Lotta Love.

Parvelan Retu ja Evartti Suurmestaruuden suosikkeina

Lauantaipäivä Mikkelissä huipentuvat kylmäveristen Suurmestaruusajoon. Lahdessa häikäissyt Parvelan Retu kohtaa juhannuksena Härmässä pohjoismaiset vieraat voittaneen ravikuningas Evartin. Mukana kisassa on myös titteliään puolustava H.V. Tuuri.

Suurmestaruudesta on kisattu Mikkelissä yhtäjaksoisesti 25 vuoden ajan ja teemaan sopivasti voittaja palkitaan tänä vuonna 25 000 eurolla. Hyvissä olosuhteissa Evartin toissa vuoden kilpailuennätys 1.19,4 on vaarassa.

Lauantaina ratkaistaan myös lämminveristen montén Suomen mestaruus. Tammatähden suosikki on Suur-Hollola-ajon kakkonen Magical Princess.

Tapahtumat Mikkelissä käynnistyvät jo perjantaina hevoshuutokaupalla klo 14.30. Lauantain ja sunnuntain ravit starttaavat ponilähdöillä klo 12, hevoset pääsevät tositoimiin klo 13 alkaen.

 

St Michel -hevosesittelyt:

St Michel osallistujat – St Michel

 

kuva:

Face Time Bourbon voitti St Michel -ajon vuosi sitten. (kuva: Hippos / Juho Hämäläinen)

ME-jahti