ME-jahti

Lämminveristen montén Suomen mestari ratkeaa lauantaina

Lämminveristen montén Suomen mestaruus ratkotaan lauantaina 15.7. St Michel -raveissa. Mukana on 12 kovatasoista hevosta ohjastajineen. Suomenhevosten montén SM on vuorossa Vermon Kuninkuusraveissa lauantaina 5.8.

Lämminveristen Suomen mestaruus -kiertue ajetaan karsintalähtöinä eri puolilla Suomea. SM-finaali on ajettu perinteisesti St Michel -raveissa Mikkelin raviradalla jo vuodesta 2005. Montén Suomen mestaruuskiertueen järjestää Suomen Montéohjastajat ry yhteistyössä raviratojen sekä Suomen Hippos ry:n kanssa. Lämminveristen montén Suomen mestaruudesta on kilpailtu vuodesta 1991 asti.

”Tänä vuonna karsintoihin osallistui 68 eri hevosta, mukana oli monta hevosta myös ammattivalmentajilta. Finaali on kovatasoinen ja vauhtia tullaan varmasti näkemään. Ennakkosuosikit on tosin arvottu ulkoradoille ja takariviin, mutta sillä ei ole montéssa niin suurta merkitystä kuin kärrylähdössä”, Merja Ikäheimonen SMO ry:stä kertoo

”Mikäli keli on suosiollinen voi SE:n 13,5a rikkominen olla myös mahdollista”, Ikäheimonen uskoo.

18-vuotias Salamakypärä-ohjastaja Tamara Skutnabb osallistuu montén SM-finaaliin ensimmäistä kertaa Theo de Villeneuvella. Hevosella on alla SM-karsintalähdön voitto Joensuusta 18.6.

”Ruunalla lähdetään hyvillä mielin finaaliin. Theo de Villeneuve teki todella kovan juoksun viimeksi. Se on kunnossa ja kaikki on hyvin. Voittoa on vaikea saavuttaa kovia hevosia vastaan, mutta rahasijaan olen todella tyytyväinen.”

Ruunaa valmentaa Tamaran isä Erik Skutnabb ja tallista on viimeksi hevonen osallistunut SM-finaaliin kymmenen vuotta sitten. Silloin Hot Five voitti vuoden 2006 monten Suomen mestaruuden Mikkelissä Jenni Koskelan ajamana.

”Tämä on minulle ensimmäinen SM-finaalini ja on koko perheelle tosi iso juttu. Viime viikolla käytiin Jokimaalla ajamassa kovempi hiitti, koska hevonen ei ole startannut tässä välissä. Päivittäinen treenaaminen on äitini Brita Flanderin vastuulla, eikä hevosta ikinä ratsasteta kotona. Hevonen on keulasta parhaimmillaan, mutta tässä lähdössä sinne ei taideta päästä. Hevonen tulee montéssa kyllä loppuun asti taistellen ja innolla lähdetään kohti lauantaita”, iloitsee Tamara Skutnabb.

Suomen Hippos ry:n tiedote

Monten SM-finaalin lähtölista

 

Kuva: Nelly-Janiika Korpikosken ratsastama Harmi’s Frido voitti Suomen mestaruuden vuosi sitten.

ME-jahti