ME-jahti

Kuhinaa St Michelin hevosvalinnoissa

Kuhina St Michel osanottajista käy tällä ja ensi viikolla kiivaana. Järjestäjät ovat jo aikaisemmin kutsuneet viime vuoden voittajan Maxwell Maydayn, Finlandia-ajon voittajan Nesta Effen, hyviä kansainvälisiä esityksiä tehneen Edward Alen, 9,9-tuloksen Mikkelissä juosseen Kymi GP- voittaja Womanizerin ja itseoikeutetusti Brad De Veluwen mukaan vuoden 2013 St Micheliin. Näistä Holger Ehlert on varmistanut Nesta Effen, omistaja Ilkka Kemppi Edward Alen ja Jarno Kauhanen Womanizerin osallistumiset kilpailuun. Kaikki nämä tietysti hevosten terveyden ehdoilla. Tuomas Korvenoja vahvistaa Bradin osanoton heti alkuviikosta ja senkin suhteen järjestäjät ovat luottavaisia. Samoin vahvistus Maxwell Maydayn osallistumisesta tullee heti Suur-Hollolan jälkeen.

Ruotsista Petri Salmela on ilmoittanut halunsa startata David Sisulla St Michelissä. Norjan viime vuoden Derby-voittaja Juliano Rags ja valmentaja Noralf P. Braekken ovat myös halukkaita alittamaan 1.10-ajan Mikkelissä.

Ruotsiin ovat järjestäjät olleet yhteydessä Elitloppet-voittaja Naharin valmentaja Robert Berghiin. Vastaukset ovat liikkuneet akselilla ehkä, valitettavasti ei, ehkä … Tallikaveri You Bet Hornline voisi olla vaihtoehto Naharille Berghin tallista. Svanstedin tallista kilpailuun voisi olla tarjolla Copenhagen Cup:n voittaja Mr Picolit. Sen osallistumiseen palataan lauantain Eskilstunan startin jälkeen. Samoin toivottavasti myös Naharin…

Reijo Liljendalin tallista mukaan voisi tulla Monster Drive. Daniel Redenillä on paljon hyviä St Micheliin sopivia hevosia: Kouvolan kakkonen Hard Livin, Traveling Man, Shaq Is Back…

Mielenkiintoinen nimi pääkilpailuunkin voi olla huipputamma Beatasine. Valmentaja Risto Airaksinen pöllyttäisi mielellään tamman ennätyksen uusiin lukemiin juuri entisellä kotiradallaan Mikkelissä. Olisiko rattaillakin tällä kertaa Airaksinen, jos Peter Ingves istahtaa Petri Puron valmentaman Edward Alen rattaille. Muita mielenkiintoisia suomalaisnimiä ovat ainakin Suur-Hollolassa starttaavat She Loves You ja Surprise Lord.

Myös Keski-Euroopassa on huomioitu St Michelin palkintokorotus ME-bonuksineen. Viikonlopun Prix De Washingtonin jälkeen asioihin palataan jälleen, vaikka vaadittu lentokuljetus voi tällä kertaa olla järjestäjälle turhan suuri satsaus.

Kari Tiainen

ME-jahti