ME-jahti

Huippukuntoinen Surprise Lord St Micheliin, ohjaksiin Jorma Kontio

Vauhdilla kotimaiseen ravieliittiin noussut leppävirtalaisravuri Surprise Lord kilpailee seuraavaksi St Michelissä. Hevosen rattaille hyppää kaikkien aikojen menestynein suomalaisohjastaja Jorma Kontio. Brad de Veluwea ei nähdä Mikkelin vauhtimaililla.

Kesäkuussa mainioita esityksiä tehnyt Riikka Kososen vastuuvalmennettava Surprise Lord on neljäs kotimainen hevonen, joka lähtee tavoittelemaan maailmanennätystä ja siitä maksettavaa 40 000 euron bonusrahaa.

Viime viikonlopun Suur-Hollola ajon finaalissa Surprise Lord tarjosi katsojille todellista urheiluviihdettä, ollen mukana vauhdikkaassa 06,5 avauksessa Brad de Veluwen kanssa. Loppusuoralla se näytti jopa jäävän hieman kilpakumppaninsa taakse vailla kiritiloja.

–       Sunnuntain finaalissa Surprise Lord vakuutti meidät valitsijat lopullisesti, kun se saattoi lopussa jäädä jopa vähän ajamatta väsyneen Brad de Veluwen taakse, Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Kari Tiainen kertoo. Hevosen omistaja Timo Hulkkonen myönsi jo odottaneensa kutsua kisaan ja ilmoitti hevosen empimättä mukaan.
Lentokuljetus Ranskasta Mikkeliin puhuttaa edelleen

Maailmanennätyksestä maksettava bonus on saanut myös ulkomaiset kilpailijat liikekannalle. Yhteydenottoja on tullut Ranskasta asti. Sieltä Mikkeliin haluaisivat tulla maailmanennätyksen haltija Commander Crowe ja Timoko.

–       Molempien hevosten taustavoimille on tehty ehdotus lentokuljetuksen kustannusten jakamisesta, Kari Tiainen paljastaa. Olisi hienoa saada ne mukaan, mutta katsotaan mitä omistajat päättävät.

–       Meillä on tällä hetkellä niin kovat suomalaiset hevoset, että saamme hienon lähdön kasaan joka tapauksessa. Olisihan se hienoa, jos maailmanennätys palaisi takaisin Mikkeliin vieläpä jonkun suomalaishevosen voimin. Ruotsista pääsee laiva-auto kuljetuksella ja siellä on myös ollut useita kiinnostuneita. Loppuviikosta teemme valinnat niiden osalta, Tiainen ilmoittaa.

St Michel –lähdöstä on muodostumassa tasaisen ja leveän kärjen takia mielenkiintoinen koitos. Kutsutut ja mukaan ilmoittautuneet ovat tällä hetkellä Surprise Lord, Womanizer, Nesta Effe (italia) sekä viime viikolla tauolta huippuiskussa palannut Maxwell Mayday. Lopullinen lähtölista julkaistaan sunnuntaina.

ME-jahti