ME-jahti

Elitloppet-voittaja Don Fanucci Zet tulee Mikkeliin

Ruotsalaistähti Don Fanucci Zet saapuu St Michel -ajoon 14. heinäkuuta tavoittelemaan jopa Sebastian K:n ME-lukemia 07,7. Vuoden 2021 Elitloppet-voittaja ei ollut tänä vuonna toukokuun viimeisenä viikonloppuna Solvallassa parhaimmillaan, mutta palasi päiväjärjestykseen juhannuksena Kalmarissa voittamalla johtavan rinnalta. Taakse jäi Mikkeliin niin ikään saapuva Denver Gio.
– Don Fanucci Zet on nyt elämänsä kunnossa, eivätkä vaikkapa ME-lukemat ole poissuljettuja, jos kaikki natsaa, valmentaja Daniel Redén iloitsee.

8-vuotiaan oriin ennätys on 08,9 ja se on alittanut urallaan 10-rajan jo peräti yhdeksän kertaa, mm. neljässä viime kilpailussaan. Uran 48:sta startista reilusti yli puolet on päättynyt voittoon. Redén odottaa innolla Mikkelin vauhtimailia.
– Olen aina radan nähtyäni ja siellä ajettuani, eli vuodesta 2018, ihaillut Mikkelin kaviouraa. Nythän se on muutama vuosi sitten uusittuna entistä parempi. Odotan vesi kielellä Don Fanuccin esitystä St Michelissä. Se oli niin hieno mennessään rankalla juoksulla Kalmarin rataennätyksen 09,1 viime startissaan.
Don Fanucci Zetia ajaa Mikkelissä vakiokuski Örjan Kihlström.

St Michel -ajoon on jo aiemmin kutsuttu italialainen Denver Gio, ruotsalainen Great Skills, sekä Suomesta Jason’s Camden ja puolustava voittaja Hierro Boko. 80 000 euron ykköspalkinnolla ajettavan kisan lopullinen lähtölista valmistuu ensi maanantaina.

 

Don Fanucci Zetin kuva: Hippos / Maisa Hyttinen

ME-jahti