ME-jahti

Camri tulossa puolustamaan Suurmestaruutta

Viime vuoden Suurmestari Camri loukkaantui huhtikuun lopussa ja koko kesäkauden pelättiin olevan savonlinnalaisoriilta ohitse. Toukokuun puolivälissä Terho Rautiaisen talliin Kangasniemelle kuntoutukseen ja siitospuuhiin siirtynyt ori on kuitenkin tervehtynyt odotettua nopeammin ja paluu tositoimiin tapahtuu Jämsässä tulevana sunnuntaina. St Michel -lauantaina ajettava kylmäveristen Suurmestaruusajo on Camrin seuraava etappi.

”Camrilla on ajettu seitsemän hiittiä ja se tuntuu treenissä asialliselta. Erityisen kovaa ei ole ajettu, mutta kyllä sen kunnossa pitäisi olla”, nykyinen valmentaja Terho Rautiainen uskoo.

Camri voitti viime vuoden mestaruuden Jorma Konnun valmennuksesta ajalla 20,9. Tänä vuonna suomenhevosten taso on ollut niin kova, että olosuhteiden ja sään salliessa Suurmestaruudessa mennään huomattavasti kovempaa. Antti Tupamäen Polara voitti Solvallassa ajalla 19,0 ja Ville Korjuksen Välähdys kellotti juhannuksena Härmässä 19,9. Kun kilpailuennätystä 19,5 hallussaan pitävä Jokivarren Kunkkukin on saanut muutaman startin alle, voidaan Mikkelissä ensi viikon lauantaina nähdä todellista suomenhevosten vauhtijuhlaa. Suurmestari palkitaan tänä vuonna peräti 20 000 eurolla. Lähtö on samalla Suomen Eläinlääkäriliiton 125-vuotisjuhlalähtö. Jo ennen lauantain raveja Eläinlääkäriliitto järjestää Kalevankankaan koululla kaikille avoimen juhlaseminaarin klo 11 alkaen.

Lauantain 15. heinäkuuta ravit käynnistyvät Mikkelissä klo 13.30 ja ohjelmassa on Suurmestaruusajon lisäksi Toto76-finaalikierros sekä lämminveristen Tammatähti ja Monten SM-finaali.

Kuva: Camri voitti Suurmestaruuden vuosi sitten (kuva: Hippos / Ilkka Nisula)

ME-jahti