ME-jahti

Owen’s Club St Michelin voittaja 2013

Mikkelin kaksipäiväinen raviurheiluviikonloppu huipentui sunnuntain St Micheliin 2013. Lähdön voittoon kiri suomalaisen Harri Rantasen valmentama italialaisori Owen’s Club tuloksella 10,1a.

St Michelin alku hurjasteltiin peräti 07,5-vauhtia, kun sisäradalta startannut Womanizer torjui alussa Shaq is Backin. Kierros mentiin 09,5-vauhtia ja keulahevonen joutui taipumaan loppusuoran alussa. Ulkoratoja kirivät tuoreet voimat ja voittoon iski 3. ulkona matkannut Owen’s Club.

Pietro Gubellinin ajama ja suomalaisen Harri Rantasen valmentama italialaisori vei 70 000 euron palkinnon tuloksella 10,1a/1609m.

”Olen suomalainen ja tämä on kotimaani. Mikkelissä oli tunnelma tänään tapissaan ja tämä oli todella upeaa. Hevonen on mahtava”, Rantanen ihasteli.
”Alle ysiä ei voi yksikään hevonen mennä ilman muiden apuja. Nyt alku oli kova, mutta sitten ei enää menty niin lujaa. Owen’s Club on kyllä niin hyvä hevonen, että se voi kapasiteettinsa puolesta rikkoa ME:n jonakin päivänä.”

Owen’s Club jatkaa seuraavaksi Ruotsin Jägersrossa Hugo Åbergs Memorialissa heinäkuun lopulla. Vastaan asettuvat muun muassa Elitloppet-voittaja Nahar, Sebastian K., Brad de Veluwe ja muut Euroopan eliittiravurit.
”Tulkoon vastaan mitä tulee. Ketään ei tämän kanssa etukäteen pelätä. Olisimme halunneet kohdata ne jo Elitloppetissa, mutta silloin Owen’s Club otettiin vain Sweden Cupiin. Toki parempi voittaa Sweden Cup kuin olla toinen Elitloppetissa”, Harri Rantanen kommentoi.
St Michelin 2013 urheaksi kakkoseksi taisteli johtavan rinnalta Surprise Lord ennen 3. sisältä myöhään tilaa saanutta David Sisua.

Nelivuotiaiden Eugen Pylvänäisen Muistoajossa voittoon kiri 2. ulkoa Jorma Kontion ajama Young Angus Kemp, joka sivusi kilpailuennätystä ajalla 11,3a/1609m. Niin ikään Kontion ohjastama viisivuotias Ranch Kelly rikkoi pitkällä matkalla tammojen SE:n voittolukemillaan 15,1/3100m.
Mikkelin sunnuntain elämyksiin kuului myös Hevosurheilun järjestämän Kaikkien Aikojen Kuninkaalliset-äänestyksen tulosten julkaiseminen.

Kolme eniten ääntä saanutta tammaa ovat 1. I.P. Vipotiina, 2. I.P. Sukkula ja 3. V.H. Suvitar. Kolme eniten ääniä saanutta oritta ovat 1. Viesker, 2 Vieteri, ja 3 Vekseli. Paikan päällä Mikkelissä nähtiin edustamassa kaikkien aikojen ravikuningas Viesker.

Sunnuntain yleisömäärä nousi 14 343 katsojaan ja Toto-vaihdoksi tuli 1 144 936 euroa.

Vapaasti käytettäviä valokuvia

Lähtö videokirjastossa

Ravipäivän tulokset

Osallistujien kommentteja lähdöstä

ME-jahti