ME-jahti

Midnight Hour St Michelin sankariksi – voittotulos 10,6a/1609m

Suomessa syntynyt 6-vuotias Midnight Hour voitti St Michelin. Iikka Nurmosen ohjastama ja hänen isänsä valmentama hevonen johti mailin kilpailua alusta loppuun ja vei 70 000 euroa tuloksella 10,6a/1609m. Toiseksi kiri tulisesti lopettanut Workout Wonder ja kolmanneksi kamppaili urhea Jonesy.

”Ruuna jäi niin voimissaan ilman kiritilaa Suur-Hollola-ajossa, että se on harmittanut kaksi viikkoa. Ajatus oli ajaa keulasta, ja kun isäkin (Ossi Nurmonen) oli aamulla samaa mieltä, annettiin mennä keulasta. Vähän pelotti, että joku tulee ulkoa ohi, mutta Midnight Hour on sitkeä. Tämä voitto tuntuu aivan mahtavalta”, nuori ohjastaja Iikka Nurmonen iloitsi yli 12 000 katsojan edessä.
”Olen ylpeä pojastani ja hevosesta. Tämä ruuna on hieno tarina, joka huipentui näin. Kiitos kaikille jotka ovat olleet mukana tunnelmissa. Yleisön tuki lämmittää paljon”, Ossi Nurmonen sanoi.

Midnight Houria hoitaa Iikan äiti Tiina Nurmonen. Perheen valmennuksessa Midnight Hour on noussut vuoden aikana Pronssidivisioonasta avoimelle huipulle. Suomessa syntyneen menestyjän on kasvattanut ja omistaa Ilos Oy Pihtiputaalta.

St Michel myöhästyi noin puoli tuntia suunnitellusta starttihetkestä, koska rataa kunnostettiin turvalliseksi ennen h-hetkeä.

”Pahoittelemme päälähdön myöhästymistä radan kunnostustöistä johtuen. Lanaustilanteessa lanan mukaan oli lähtenyt raviradan pinnasta maa-ainesta liikkeelle. Rataan oli jäänyt tämän vuoksi halkaisijaltaan puoli metriä ja yli 10 cm syvä kuoppa, jonka ratahenkilökunta paikkasi. Onneksi asia huomattiin hyvissä ajoin ennen päälähtöä ja pystyimme takaamaan kilpailijoille turvalliset olosuhteet. Kilpailijoiden turvallisuus on meille aina etusijalla”, Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Kari Tiainen kertoi.

Suomen Hippoksen tiedote

ME-jahti