ME-jahti

Suurmestaruusajo 2019

Suurmestaruusajo 2019 osallistujat

Lauantaina 20.7. ajettavan kylmäveristen Suurmestaruusajon voittaja palkitaan 20 000 eurolla.

Caijus

kasvattajat Antti & Heidi Nikunen, omistajat Tmi Ravitalli Mika Mäkelä & Timo Glumoff, valmentaja Mika Mäkelä, ohjastaja Antti Teivainen

Aikansa ikäluokkatähti on taas vahvasti tulossa ja sijoittui Suur-Hollola-ajossa kärjen tuntumaan. Mika Mäkelän suojatilla on vielä varsin vähän startteja, joten tulevaisuudelta on terveyden salliessa lupa odottaa paljonkin. Suurmestaruus on vasta sen uran toinen mailin kisa.

Camri

kasvattaja & omistaja Jani Konnu, valmentaja & ohjastaja Terho Rautiainen

Terho Rautiaisen valmentaman oriin Suurmestaruus-historia yltää vuoteen 2013 saakka. Voittoa se on päässyt juhlimaan 2016 Jorma Konnun ja vuotta myöhemmin nykyisen valmentajansa kera. Viime vuodet ovat olleet hieman katkonaisia, mutta aina starttiviivalla ollessaan siltä voi odottaa paljon.

Metkutus

kasvattaja, valmentaja & ohjastaja Juha-Matti Paavola, omistajat Juha-Matti Paavola & Teija Lampela

Ikiliikkuja on jatkanut varmaa ja vahvaa menoa myös viimeisellä kilpailukaudellaan, joka on tuottanut jo kolme täysosumaa. Juha-Matti Paavolan suojatti lähtee urallaan kolmatta kertaa Suurmestaruuteen ja kuntopuoli vaikuttaa varsin hyvältä.

Nopsan Vauhti

kasvattaja: Jarkko & Mirva Jauho, omistaja Tuulimäen Talli, valmentaja Ismo Truhponen, ohjastaja Harri Koivunen

Mikkelissä kolme vuotta sitten haamurajan 1.20 puhkaissut ruuna ei ole enää parhaiden päiviensä iskussa, mutta nopeana avaajana sillä on aina sana sanottavanaan lähtötohinoissa. Suurmestaruudessa Ismo Truhposen valmennettava on aikaisemmin pari kertaa yltänyt kärjen tuntumaan.

Polara

kasvattaja Petteri Salonen, omistaja Antti Tupamäki & Janne Tiainen, valmentaja & ohjastaja Antti Tupamäki

Kuluva kausi ei ole ollut Antti Tupamäen suojatille samanlaista menestyskulkua kuin kaksi aiempaa, mutta Erkon Pokaalin voitto on silti jo takataskussa. Kahdesti Suurmestaruuteen aikaisemmin osallistunut ruuna ylsi viime vuonna toiseksi, joten onko nyt jo voiton vuoro?

Pyörylän Paroni

kasvattaja Joni Koivula, omistajat Eeva Johansson & Leo Mönttinen, valmentaja Leo Mönttinen, ohjastaja Olli Koivunen

Jatkuvasti kovissa lähdöissä kärjen tuntumassa keikkuva ruuna sai makean täysosuman kotiratansa Suur-Hollola-ajossa kesäkuun lopussa. Suurmestaruudessa Leo Mönttisen suojatti starttaa nyt ensimmäistä kertaa ja mailin matka sopii nopealle avaajalle erinomaisesti.

Tuurin Toivo

kasvattaja Ravitalli Suuronen Oy, omistajat Rainer Hedman & Petri Lahti-Luopa, valmentaja Seppo Suuronen, ohjastaja Tuomas Pakkanen

Seppo Suurosen valmentama ori on hiljalleen kivunnut kohti ykkössarjoja, mutta viime starteissa suurempi menestys on jäänyt laukkojen takia tulematta. Suurimmat saavutukset ovat toistaiseksi talvikaudelta, mutta ravivarmuuden löytyessä kykyjä kesäkeleillekin löytyy.

Tähen Toivomus

kasvattaja Taisto Rautiainen, omistaja Pauli Raivio & Teri-Talli Oy, valmentaja Pauli Raivio, ohjastaja Henri Bollström

Ensimmäisellä yrittämällään vuosi sitten heti Suurmestariksi ravannut ori on tehnyt tälläkin kaudella kelpo työtä, vaikka laukkojakin on mahtunut matkan varrelle. Suur-Hollola-ajossa Pauli Raivion valmennettava kiri kaukaa vahvasti kolmanneksi ja kuninkuusraveja kohti mentäessä virekin lienee nousujohteinen.

Vixen

kasvattajat Anna-Kaisa Tenhunen & Juha-Matti Smolander, omistaja Talli Pääpäivä, valmentaja Markus Porokka, ohjastaja Mika Forss

Markus Porokan valmentama ori on tehnyt jo useampana vuonna tasaisen hyvää työtä, mutta jäänyt kuitenkin usein kirkkaimpien suomenhevostähtien varjoon. Vuosi sitten neljänneksi sijoittuneen oriin kunto vaikuttaa kaksi voittoa alla lupaavalta.

Välkyn Tuisku

kasvattaja & omistaja Yrjö Kettunen, valmentaja & ohjastaja Kimmo Taipale

Kimmo Taipale on saanut 12-vuotiaan oriin hienoon lentoon ja nousujohteinen kesä on tuottanut viime startteihin komeat voitot. Kapasiteettia se on osoittanut jo aiemmin, joten tapahtuuko Suurmestaruudessa jo jotain suurta?


Aiemmat Suurmestarit

ME-jahti