ME-jahti

Kuva: Raviurheilun kuvapankki

Polara

Polara starttaa lauantaina ykkösradalta ja taistelee 20 000 euron päävoitosta. Kylmäveristen Elitkampenissa Suomea edustanut Polara toi 300 000 kruunun voiton kotiin omistajilleen Janne Tiaiselle ja Antti Tupamäelle. 1640 metrin ryhmäajo hoitui Petäjäveden ruunalta kilometriaikaan 19,0. Suurmestaruudessa Polaraa ohjastaa Antti Tupamäki.

 

 

 

 

 

Vieskerin Valo

Vieskerin Valoa ohjastaa lauantaina Pertti Niveri joka myös valmentaa mikkeliläisomisteista oria. 1.21.3aly / 1.22.9kp ennätyksillä varusteltu ori on urallaan voittanut lähes 190 000 euroa ja tarjoilee tiukkaa vastusta muille kilpailijoille radalta kaksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tapsan Tahti

Kuva: Ilkka Nisula


Tapsan Tahdilla on menossa jo 12. kilpailukausi. Se on jäänyt viime aikoina kovien kilpakumppaneidensa varjoon, mutta tulostaso on pysynyt kuitenkin hyvänä. Uran arvokkain voitto on ollut Suomen Cupin ykkössija keväällä 2014.

 

 

 

 

 

 

 

Välähdys

Kuva: Leena Kahisaari

Välähdys löi läpi eliittiin kunkkareiden päätösmatkalla viime vuonna ja alkukesä on ollut Ville Korjuksen oriille pelkkää voittokulkua. Härmässä Välähdys liittyi harvalukuiseen 1.20-alittaneiden suomenhevosten joukkoon tuloksella 19,9aly.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jokivarren Kunkku

Kuva: Jutta Ikonen

Kilpailuennätystä ja Mikkelin rataennätystä 19,5aly hallussaan pitävä Jokivarren Kunkku on aloittanut kauden maltillisesti, mutta Antti Ojanperän valmentama vuoden 2015 ravikuningas on esiintynyt nousuvireisesti vaikkei Suur-Hollolassa kärkikolmikkoon aivan yltänytkään.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nopsan Vauhti

Kuva: Ilkka Nisula

Nopsan Vauhti latasi viime kesänä Mikkelissä 19,9-ajan ja on päässyt tänä suvenakin kohtuulliseen vauhtiin. Ismo Truhposen valmentama ruuna ei ole yltänyt suurkilpailuvoittoihin urallaan, mutta rahantulo on ollut tasaisen varmaa jo pitkään.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkyn Tuisku

Kuva: Ilkka Nisula

Antti Tupamäen talliin keväällä siirtynyt karjalaisori ei ole vielä yltänyt suurtekoihin, mutta kiritti Härmässä vahvasti Costelloa. Lopullinen läpimurto rodun huipulle tapahtunee piakkoin, ehkä jo Suurmestaruudessa?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Camri

Puolustava Suurmestari Camri loukkaantui keväällä, mutta tervehtyi odotettua nopeammin ja on taas tositoimissa. Terho Rautiaisen käsiin siirtynyt tuulennopea ori heittää haasteen alkukesällä ykkössarjoja hallinneille.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herra Hanuri

Kuva: Ilkka Nisula

Herra Hanuri kuuluu rahojensa puolesta vielä alempiin divisiooniin, mutta oli ennakkoluulottomasti mukana jo Suur-Hollola -ajossa, josta tuomisina oli ennätys 22,8. Kimmo Taipaleen suojatti jahtaa uutta ennätystä myös tällä kertaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juntti-Jussi

Kuva: Ilkka Nisula

Juntti-Jussi kohosi viime syksynä aina ykkössarjoihin asti voittamalla useampia 76-lähtöjä. Tämän vuoden voittosarake odottaa vielä ensimmäistä merkintäänsä, mutta ainakin ennätys 22,8 lienee lauantain jälkeen historiaa.

ME-jahti