ME-jahti

Suurmestaruusajo 2018

Suurmestaruusajo 2018 osallistujat

Polara

Antti Tupamäen kultakimpale on jatkanut siitä mihin viime vuonna jäi. Muutama laukkakin on matkan varrelle mahtunut, mutta tienestit ovat silti jo päälle sadan tuhannen tänäkin vuonna. Elitkampenissa ruuna oli kakkonen ja hallitsi Oslo GP-päivän kylmäverilähtöä keulasta maaliin saakka.

Vixen

Markus Porokan valmentama Vixen on vakiinnuttanut paikkansa suomenhevosten kärkikaartissa.

Juhannuksena Härmässä ori nousi voittoon alkulaukasta huolimatta, Kaustisella tilaa tuli sisältä vasta loppusuoralla.

Tähen Toivomus

Pauli Raivion maltillisesti kohti suomenhevoshuippua viemä ori juhli viime kesän Suur-Hollola-ajossa ja oli tämän vuoden kisassa toinen. Huonoja suorituksia 7-vuotias ei ole juuri tehnyt ja toukokuulta plakkariin tuli kaksi valiodivisioonavoittoa Erkon Pokaalin hopeasijan jatkoksi.

Vitter

Vaikeuksien jälkeen takaisin tositoimiin palannut kahden vuoden takainen ravikuningas pärjäsi heti tauolta keväällä, mutta Oslon visiitti epäonnistui. Suur-Hollola-ajossa Jalmari Svartin oriin ravi rullasi taas paremmin ja tuloksena oli lupauksia herättävä viitossija.

Välähdys

Viime vuonna Nordic Kingin ja PM-kisan vienyt ori on voittanut tänä vuonna vasta kahdesti, mutta Härmän suoritus ennätyksellä 19,4 osoitti Ville Korjuksen suojatin olevan erinomaisessa iskussa. Paraneeko aika heti perään Mikkelin vauhtimaililla?

Vieskerin Valo

Pertti Niverin valmentama ori on ollut ykkössarjojen ja kuninkuuskilvan vakiokalustoa jo vuosia, eikä vire vaikuta laskusuuntaiselta 14-vuotiaanakaan. Lappeen voitto tuli hyvällä volttiajalla ja Killerin Kimaran kovassa porukassa ori oli neljäs.

Camri

Puolustava Suurmestari Camri on ehtinyt startata tänä kesänä vain kolmesti terveysmurheiden jälkeen ja ensimmäinen totosija tuli vasta sunnuntaina Jämsässä. Valmistautuminen tähän on siis ollut pitkälti viime kesän kaltaista ja silloin Terho Rautiaisen värit ylittivät maalilinjan ensimmäisenä…

Metkutus

Juha-Matti Paavola on rakentanut oriilleen huippukuntoa pääasiassa kesäradoilla ja se on tuonut tulosta tänäkin suvena. Voittoja on viime vuoden tapaan vasta yksi, mutta totosijat ovat tulleet erittäin tutuiksi.

Diktaattori

Montespesialisti Diktaattori on menestynyt kärryt perässäkin mainiosti ja tänä vuonna Juvan ruuna on jäänyt totosijojen ulkopuolelle vain kerran. Talvella Kari Seilosen suojatti teki mainioita suorituksia Costelloa ja Polaraakin vastaan.

Tulinko

Jussi Miettisen Tulinko on raivaamassa tietään suomenhevoshuipulle. Tähtidivisioonien kestomenestyjä testasi ”isoja vastaan” jo keväällä Erkon pokaalissa, ja osoitti nelossijallaan riittävänsä sielläkin. Lahden voiton se väänsi johtavan rinnalta.

ME-jahti