ME-jahti

St Michel 2018

St Michel -ajon osallistujat 2018

Midnight Hour

(Kuva: Ilkka Nisula)

Ossi Nurmosen valmentama Midnight Hour löi itsensä läpi viime kaudella ja kansainväliseen tietoisuuteen juuri St Michel -ajossa, jossa ruuna piti vastustajansa keulasta takanaan. Elokuussa tuli Åby Stora Prisin voitto ja myöhemmin syksyllä Ilos Oy:n omistama hevonen nähtiin kilpailemassa myös Ranskan ravipyhätössä Vincennesissä sekä MM-lähdössä Yhdysvalloissa. Kuluva kausi on sujunut Midnight Hourin osalta hieman vaihtelevasti. Finlandia-ajon nelossijasta ja Kymi GP:n kolmossijasta huolimatta parasta ei ole vielä nähty. Ehkä Mikkelissä?

Pastore Bob

(Kuva: Anu Leppänen)

Jos oli Midnight Hour viime vuoden komeetta Suomessa, Pastore Bob on ollut sitä tänä vuonna Ruotsissa. Kari Lähdekorven osaomistukseen ja Johan Untersteinerin valmennukseen siirtynyt ruuna voitti 5-vuotislähdön pääsiäisenä Färjestadissa ja Finlandia-ajon voitto toukokuun alussa vei sen Elitloppetiin, jossa se raivasi tiensä finaaliin asti. Tulisena avaajana Pastore Bob on erinomainen lisä St Michel -ajon lähtöviivalle.

Workout Wonder

(Kuva: Hanna Närhinen)

Workout Clubin omistama ori kilpaili viime vuonna Euroopan kovimpia vastaan hyvällä menestyksellä. Gävlen toukokuinen tykkikiri ei hevillä unohdu ja alkukesän vaisumman jakson jälkeen Jarno Kauhasen valmennettava kiri St Michelissä toiseksi ja juoksi heti perään Jägersrossa 09,2-vauhtia. Jubileumspokalissa ori oli kolmas. Tällä kaudella Workout Wonder on hakenut vielä parastaan, vaikka huhtikuulta tilillä onkin jo arvokas finaalivoitto. Rävähtääkö ”toisella kotiradalla” heinäkuussa?

Victory Bonsai

(Kuva: Anu Leppänen)

Olympiavoittaja Iivo Niskasen osaomistama ori on noussut Marko Hakkaraisen talliin siirryttyään uuteen kukoistukseen. Finlandia-ajossa vaille kiritilaa jäänyt jenkki on kaikissa muissa kevään ja kesän starteissaan yltänyt kahden joukkoon. Kouvolassa Kymi GP-päivänä tuli voitto kolmella kilometrillä ja Härmässä maililla. Kaikki matkat siis sopivat oriille.

Elian Web

(Kuva: Hippoksen kuvapankki)

Ikäluokkansa kilpailuja nuorena hallinnut Elian Web ponnisti heti 5-vuotiaana aina Elitloppetiin asti, mutta viime kausi päättyi valitettavaan loukkaantumiseen. Katja Melkon ja Janne Sorosen suojatti on palannut tänä kesänä takaisin huipputasolle ja Suur-Hollola-ajon finaalissa ruuna oli jo lähellä voittoa. Jos vire on edelleen nousujohteinen, saavat vastustajat olla se kanssa tarkkana Mikkelissäkin.

Starzinner

(Kuva: Hippoksen kuvapankki)

Midnight Hourin vuosi sitten St Michel-voittoon ajanut Iikka Nurmonen aloitti viime syksynä oman valmennustoiminnan ja sai tallin lippulaivaksi Ruotsista siirtyneen Starzinnerin. Kohisten Suomen eliittiin noussut ruuna otti Härmän kakkossijan jatkoksi voiton Kaustisen Festivaali-ajossa vahvan suorituksen päätteeksi. Uusissa käsissä lisävaihteita löytänyt hevonen on jäänyt Suomen starteissa vain kertaalleen totosijojen ulkopuolelle.

Peace Of Mind

(Kuva: Hippoksen Kuvapankki)

Ikä ei tunnu painavan tuulennopeaa italialaistammaa, joka on viihtynyt mainiosti Pohjois-Euroopan radoilla tänä vuonna. Suomen kisoissa on tosin jäänyt jossiteltavaakin. Finlandia-ajossa se ei saanut mahdollisuutta johtavan takaa ja juhannuksena Härmässä tuli lähtölaukka. Elitloppet-viikonloppuna laajalla rintamalla menestyneen Alessandro Gocciadoron suojatti taisteli keulasta tammaeliitin kakkoseksi kovalla tuloksella 09,7.

Heavy Sound

(Kuva: Hippoksen kuvapankki)

”Välivuoden” jälkeen Daniel Redénin käsissä Ruotsin eliittiin kivunnut ruuna menestyi mainiosti jo ikäluokkatasolla edellisellä valmentajalla. Kolmevuotiaana tuli E3-voitto ja vuotta myöhemmin Derbyssä kakkossija vain Readly Expressille häviten. Pari kuukautta sitten Gävlessä rävähti hurja tulos 09,2, mutta Elitloppetista taustajoukot eivät olleet kutsusta huolimatta kiinnostuneita. Tuoretta kuntoa Heavy Sound esitteli kesäkuun lopussa Färjestadissa, jossa se kukisti johtavan rinnalta Cyber Lanen.

ME-jahti