ME-jahti

St Michel 2017

Kuva: Terhi Piispa

Workout Wonder

Kutsuttujen lista täydentyi Workout Wonderilla sunnuntaina 21.5. Kutsun vastaanottanut mikkeliläinen osaomistaja Antti Peltola oli paikalla Mikkelissä vastaanottamassa kutsua. Workout Wonderin omistavat myös hevosen valmentajana toimiva Jarno Kauhanen ja Kari Lähdekorpi. Yhdysvalloissa syntynyttä oria on tituleerattu muun muassa “kirikanuunaksi” ja on nimensä veroinen menestyjä.

 

 

 

 

 

 

ElianWEb_lammitys3-1

Kuva: Ilkka Nisula

Elian Web

Elitloppetiin osallistunut Elian Web jäi suurkilpailun karsinnassa pussiin, mutta on varteenotettava kilpailija St Micheliä silmällä pitäen. Kansainvälisesti pärjänneen ruunan ennätys on 10,2 ja tämä ravattiin Finlandia-ajossa. Äimäraution kotiradalta on ponnistettu valmentaja Katja Melkon ansiosta pitkälle. Hevosen omistaa porukkatalli Webbie.

 

 

 

 

 

 

Kuva: Ilkka Nisula

Jonesy

Tuomas Korvenojan valmentama Jonesy on kivunnut ikäluokkatähdestä määrätietoisesti vanhempien hevosten eliittiin. 3-vuotiaana Ruotsin Breeders’ Crownin ja 4-vuotiaana Derbyn voittanut ori on viime vuoden Suomen mestari ja tämän vuoden Suur-Hollolan kakkonen. Lähes puoli miljoonaa euroa urallaan tienannut Jonesy on ehtinyt kilpailemaan kuudessa eri maassa.

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Leena Kahisaari

Venice

Suur-Hollola -ajon kaksinkertainen sankaritar on noussut yhdeksi Suomen parhaimmista tammoista kautta aikojen. Heikki Korhosen silmäterä on ansainnut jo kunnioitettavan voittosumman 776 390 euroa. Mikkeli on kuitenkin savolaistammalle vielä 79 startin jälkeenkin valloittamaton paikka, se ei ole koskaan kilpaillut vielä Kalevankankaan kaviouralla.

 

 

 

 

 

 

 

 

In Vain Sund

Kuva: Ilkka Nisula

In Vain Sund on esiintynyt lupaavasti alusta alkaen ja viime syksynä Solvallan UET-karsinnasta alkaneessa putkessa se ansaitsi seitsemässä peräkkäisessä startissa vähintään 100 000 kruunua. Uran tähän asti arvokkain ykkönen tuli tammikuussa Pariisissa. Suuren yleisön tietoisuuteen ori ponkaisi toukokuussa kun se laukkasi voittonsa Copenhagen Cupissa. Sen jälkeen se ylsi Elitloppetissa finaaliin ja oli Bodenin kovassa lähdössä kolmas. Tuorein suoritus on Bergsåkerin kultadivisioonan kakkossija kuolemanpaikalta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Midnight hour

Kuva: Ilkka Nisula

Midnight Hourin nousu huipulle alkoi viime syksynä ja tänä vuonna Ossi Nurmosen valmennettava on juossut rahaa jo 87 000 euroa. Suur-Hollola -ajon välierässä Iikka Nurmosen ajokki nujersi johtavan rinnaltakin Venicen, mutta jäi finaalissa tämän taakse voimissaan vaille kiritilaa. Ilos Oy:n omistaman, nopeana tunnetun ruunan ennätys on “vain” 12,2 ja sunnuntain jälkeen se kirjoitettaneen eri luvuin.

 

 

 

 

 

 

Madrid

Kuva: Ilkka Nisula

Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Madrid on tottunut voittamaan ja nousi viimeistään kesäkuun haamujuoksullaan Kouvolassa koko kansan tietoisuuteen. Kaustisella jenkkiori otti jo tuntumaa avoimelle tasolle ja kiri ulkoa hyvin toiseksi Festivaali-ajossa. Madridin omistaa ruotsalainen Ab Svensk Reklamfinans, jonka omistuksessa on pelkästään Ruotsissa yli 120 hevosta.

ME-jahti